Putins izvairīgs par iespēju atgriezties prezidenta krēslā

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins izteicies, ka apdomās iespēju 2012. gadā kandidēt uz prezidenta amatu, tomēr skaidru atbildi nav sniedzis. Šis bija tikai viens no jautājumiem, jo ikgadējās iztaujāšanas laikā premjeram uzdeva Krievijas iedzīvotāji.

„Es par to padomāšu,” V. Putins atbildēja uz jautājumu par iespējamu atgriešanos prezidenta amatā. Krievijas prezidents viņš bija no 2000. līdz 2008. gadam.

Šoreiz pavalstnieki V. Putinam bija iesūtījuši apmēram 700 000 jautājumu, no kuriem premjerministrs gan spēja atbildēt tikai uz dažiem, un, domājams, uz tiem, uz kuriem pats vēlējās.

V. Putins solīja stingri sodīt tos, kas atbildīgi par vilciena Ņevas ekspresis spridzināšanu, kuras dēļ dzīvību zaudēja 26 cilvēki. Premjers arī atzina, ka terorisma draudi Krievijā ir augsti.

Politiķis arī sūkstījās, ka ASV kavē Krievijas ceļu uz iestāšanos Pasaules Tirdzniecības organizācijā un teica, ka viņa prioritāte ir stiprināt Krievijas attiecības ar kaimiņvalstīm.

Ikgadējās jautājumu un atbilžu pārraides, pirms astoņiem gadiem, kad tās tika uzsāktas, bija kaut kas nebijis. Toreizējā prezidenta izturēšanās šķietamā spontanitāte un plašās faktu un datu zināšanas šīs uzstāšanās padarīja par populāru raidījumu. Tomēr tagad agrāko dienu spozme ir sākusi zust un, kā norāda BBC, pasākums vairāk sāk uzskatīties pēc „ļoti nogurušas propagandas”.

Svarīgākais