Skatoties uz sauli, ticīgie sabojā acis

Kāds acu ķirurgs Īrijā stāsta par nepieredzētu pacientu skaita pieplūdumu, kas saistītas ar redzes defektiem, kas gūti skatoties saulē pie kādas svētnīcas.

Tūkstoši cilvēku 31. oktobrī bija devušies uz Majo grāfistes Nokas baznīcu, jo padzirdējuši, ka tur varot parādīties jaunava Marija. Daži stāsta, ka, skatoties debesīs, redzējuši, kā „saule dejo”.

Oftalmologs Īmons O’Donogs laikrakstam The Irish Times stāstīja, ka pie viņa slimnīcā ar diagnozi solārā retinopātija jeb saules izraisīts tīklenes apdegums gadā nonāk labi ja viens cilvēks. Tomēr šogad tādu gadījumu ir bijis jau pieci, un visi ir saistīti ar Nokas baznīcu.

Ārsts stāsta, ka skatīšanās uz sauli var būt ļoti, ļoti bīstama un šādā veidā var iedzīvoties ilgtermiņa acu traumās. Cilvēkiem, kas vērsušies pēc palīdzības, ir būtiski samazinājušās redzes spējas, bet ir iespējams palikt arī aklam. Ī. O’Donogs stāsta, ka ir bezatbildīgi aicināt kādu skatītie uz sauli. Lai arī vairums cilvēku sešu mēnešu laikā redzi atgūs, tomēr tīklenes apdegumam var būt arī pastāvīga ietekme uz acu gaismu.

Savukārt „saules dejas” ir izskaidrojamas ar to, ka tik spilgtā gaismā ir iespējami dažādi redzes kropļojumi.

Svarīgākais