Libānas šiītu grupējums Hezbollah izsludinājis mobilizāciju

Libānas šiītu radikālais bruņotais grupējums "Hezbollah" izsludinājis savu piekritēju mobilizāciju, atsaucoties uz laikrakstu "Аl-Аhbar" vēsta aģentūra France-Presse.

Grupējuma vadība aicina "visus savus virsniekus  un kaujiniekus ieņemt pozīcijas". Kā stāsta Libānas dienviddaļas pilsētas Tiras iedzīvotāji, izskatās, ka "Hezbollah" patiešām izsludinājis savu aktīvistu vispārējo mobilizāciju, kaut gan oficiāli par to netiek ziņots.

Pēdējo piecu dienu laikā daudzi aktīvisti pametuši savas mājas. Līdzīga situācija novērota arī Bekaa ielejā, kur šim grupējumam ir stipras pozīcijas. Savukārt Beirutas dienviddaļā svarīgākajos grupējuma "Hezbollah" posteņos pieredzējušos kaujiniekus nomainījuši pusaudži un jaunieši, kuriem nav nekādas kauju pieredzes.

Kā vēstot "Аl-Аhbar" pilnā kaujas gatavībā esot arī Sīrijas valdības karaspēks, kurš iepriekš nav piedalījies kaujās ar opozīcijas spēkiem. "Hezbollah" kopā ar Sīrijas valdības karaspēku izveidojuši krīzes vadības centru.

Pasaulē

Krievijā sasniegts jauns kukuļdošanas rekords - bijušais Maskavas Tveras rajona komitejas izmeklēšanas nodaļas vadītājs Marats Tambijevs no hakeru grupējuma saņēmis kukuli 2718 bitkoinu apmērā, kura vērtība šodien būtu 156,33 miljoni eiro. Starp kukuļdevējiem ir Igaunijas pilsonis Kirils Samokutjajevs, raksta “postimees.ee”.

Svarīgākais