Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes viceprezidents ticies ar Medvedevu

Eiropas Ebreju kongresa (EEK) viceprezidents un Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes (LEDKP) priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Rutmanis atgriezies Rīgā no Maskavas, kur ticies ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu un ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Konstruktīvi apspriesti Krievijai un Eiropas Savienībai aktuāli jautājumi.

Sarunās ar Krievijas augstākajām amatpersonām tika apspriests plašs starptautisku jautājumu loks, kas skāra gan Tuvo Austrumu reģionu, gan Krievijas un Eiropas attiecības.

Tikšanās ar D. Medvedevu notika EEK delegācijas vizītes ietvaros, un sarunas tika risinātas prezidenta rezidencē Rubļovskas šosejas rajonā.

Pēc A. Rutmaņa teiktā, sarunās tika apspriests Irānas, Pakistānas un Ziemeļkorejas kodolprogrammu drauds Tuvo Austrumu, Eiropas un Āzijas reģioniem. "Medvedevs atzina Irānas draudu esamību un apsolīja, ka Krievija uzstās uz Irānas kodolprogrammas ierobežošanu," sacīja A.Rutmanis.

LEDKP priekšsēdētāja vietnieks norādīja, ka ar Lavrova kungu tika panākta vienošanās, ka Krievijas ārpolitikas resors aktivizēs savus pūliņus, lai tiktu atbrīvots islāmistu kustības "Hamas" gūstā esošais Izraēlas karavīrs Gilads Šalits.

A.Rutmanis arī norādīja, ka sarunās ar Krievijas valsts galvu tika konstruktīvi apspriesti jautājumi par Krievijas un Eiropas Savienības dalībvalstu savstarpējām attiecībām, turklāt gan pašreizējo attiecību, gan vēsturiskās perspektīvas skatījumā.

2007.gadā LEDKP vadība jau tikās ar toreizējo Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. "Priecājamies, ka mūsu tikšanās ar Krievijas augstāko vadību notiek regulāri, un vienmēr notiek labvēlīgā un konstruktīvā atmosfērā," uzsvēra A. Rutmanis.

Svarīgākais