Sīrijas opozīcija pauž vilšanos par militārā uzbrukuma Sīrijai atlikšanu

Sīrijas galvenais opozīcijas bloks Sīrijas Nacionālā padome svētdien pauda vilšanos par ASV prezidenta Baraka Obamas soli lēmuma pieņemšanu par militāru uzbrukumu Sīrijas režīmam nodošanu ASV Kongresa rokās.

Vienlaikus Sīrijas Nacionālā padome pauda pārliecību, ka ASV likumdevēji apstiprinās triecienu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam.

"Mēs izjūtam vilšanos. Mēs gaidījām, ka viss norisināsies straujāk, ka trieciens būs tūlītējs. [..] Bet mēs ticam, ka Kongress apstiprinās uzbrukumu," sacīja Sīrijas Nacionālās padomes pārstāvis Samirs Našars.

Viņš arī pauda pārliecību, ka Arābu līga svētdien sanāksmes laikā Kairā paudīs spēcīgu atbalstu ASV vadītam militāram triecienam Asada spēkiem.

"[Sīrijas opozīcijas] koalīcija kontaktēsies ar arābu valstīm un Turciju, lai viņi pēc iespējas vairāk sadarbojas ar ASV. Mēs centīsimies panākt, lai šīs valstis piedalās militārā operācijā, kas krietni mazinās sīriešu ciešanas," sacīja Našars.

Pasaulē

Ja mēra augstumu virs vidējā jūras līmeņa, tad 8849 metrus augstais Everests, kas atrodas uz Tibetas un Nepālas robežas, noteikti ir pasaulē augstākais kalns, tomēr, ja mēra kalnu no tā pamatnes līdz virsotnei, 10 211 metrus augstais Mauna Kea, neaktīvs vulkāns Havaju salā, Everestu uzvar, raksta CNN.