Pāvests aicina pasauli apvienoties lūgšanās par Sīriju

© Scanpix

Romas katoļu pāvests Francisks svētdien aicināja pasauli apvienoties gavēnī un lūgšanās par Sīriju, norādot, ka ikvienu par ķīmisko ieroču lietošanu tiesās "Dievs un vēsture".

"Lai ikviena sirdi sasniedz sauciens pēc miera, lai visi noliktu ieročus," uzrunā tūkstošiem svētceļotāju svētdien Vatikānā sacīja pāvests.

Lūgšanu dienu ievadīs piecas stundas ilgs aizlūgums Svētā Pētera laukumā, aicinot starptautisko sabiedrību spert visus centienus par mieru.

Pāvesta aicinājums izskanējis laikā, kad ASV un Francija gatavojas iespējamiem uzlidojumiem un raķešu triecieniem pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu saistībā ar ķīmisko ieroču pielietošanu.

"Mani šajās dienās dziļi sāpinājis Sīrijā notiekošais un mani satrauc tālāku dramatisku notikumu iespējamība," sacīja pāvests.

"Es īpaši nosodu ķīmisko ieroču pielietošanu. Pēdējās dienās redzētie attēli man dziļi iespiedušies prātā un sirdī. Mūsu rīcību tiesās Dievs un vēsture un neviens no tā neizbēgs," sacīja pāvests.

"Ieroči un vardarbība nenoved pie miera, karš noved pie lielāka kara," uzsvēra Romas katoļu garīgais līderis.

Sīrijas konfliktā kopš 2011.gada marta nogalināti vairāk nekā 100 000 cilvēku, bet divi miljoni sīriešu devušies bēgļu gaitās, liecina ANO dati.