Igaunijā vēlas atvieglot aizliegumu lietot alkoholu sabiedriskās vietās

© F64 Photo Agency

Igaunijas Tieslietu ministrija izstrādājusi likumprojektu, kas paredz atvieglot aizliegumu lietot alkoholiskos dzērienus sabiedriskās vietās, piektdien vēsta nacionālā raidsabiedrība ERR.

Atbilstoši patlaban spēkā esošajam likumam lietot alkoholiskos dzērienus sabiedriskās vietās principā ir aizliegts.

Tieslietu ministrijas publisko tiesību nodaļas vadītājs Illimars Pernamegi sacīja, ka nākotnē alkohola lietošana sabiedriskās vietās principā varētu būt atļauta ar zināmiem ierobežojumiem, piemēram, to joprojām būs aizliegts lietot skolās, bērnu iestādēs, sabiedriskajā transportā, slimnīcās un bērnu sarīkojumos. Jaunais likums jau uzsācis savu ceļu parlamentā, un tas varētu stāties spēkā 2014.gada 1.jūlijā.

Iekšlietu ministrijas likumu piemērošanas un noziedzības apkarošanas politikas departamenta vadītājs Prīts Heinso sacīja, ka persona būtu sodāma, ja alkohola lietošana sabiedriskā vietā saistīta ar vardarbību un sabiedriskās kārtības pārkāpumiem.

Viņš neuzskata, ka alus dzeršana parkā būtu aizliedzama.

"Saprotams, šāds absolūts aizliegums nav attaisnots. Ja cilvēki karstā vasaras dienā sēž parkā uz soliņa vai arī zālienā un dzer alkoholiskos dzērienus ar zemu alkohola saturu, šādai rīcībai nevajadzētu būt sodāmai," norādīja amatpersona.

Svarīgākais