Sīrijas armija "gatavojas ļaunākajam"

Sīrijas armija gatavojas visām iespējām gadījumā, ja rietumvalstu spēki uzsāks raķešu uzbrukumus Sīrijai, ceturtdien atzina vārdā neminēta Sīrijas drošības spēku amatpersona.

"Mēs strādājam tāpat kā visas armijas pasaulē, gatavojoties ļaunākajiem scenārijiem. Mēs veicam pasākumus, lai aizsargātu mūsu valsti no uzbrukuma, un gatavojam apstākļus adekvātai atbildei," skaidroja amatpersona. "Armija ir apdraudēta, tāpēc ir normāli, ka mēs veicam pasākumus, lai stātos pretim uzrukumam un atbildētu uz agresiju."

LETA jau ziņojusi, ka pēdējo dienu laikā arvien skaļāk izskan ASV un dažu to sabiedroto draudi uzsākt militāru uzbrukumu Sīrijai. Rietumvalstu retorika kļuvusi asāka pēc 21.augusta notikumiem Damaskas pievārtē, kur atbilstoši nemiernieku versijai valdības karaspēka uzbrukumā pielietoti ķīmiskie ieroči.

Sīrijas valdība šīs apsūdzības kategoriski noraida un ķīmisko ieroču izmantošanā apsūdz nemierniekus, kas šādi cenšas diskreditēt valdību.

Pasaulē

Ja mēra augstumu virs vidējā jūras līmeņa, tad 8849 metrus augstais Everests, kas atrodas uz Tibetas un Nepālas robežas, noteikti ir pasaulē augstākais kalns, tomēr, ja mēra kalnu no tā pamatnes līdz virsotnei, 10 211 metrus augstais Mauna Kea, neaktīvs vulkāns Havaju salā, Everestu uzvar, raksta CNN.