Pēc apšaudes latviešu klubā ASV nogalināts viens no konflikta dalībniekiem

Dažas stundas pēc apšaudes Latviešu klubā ASV pilsētā Grandrapidsā uz ielas nāvējoši sašauts viens no konflikta dalībniekiem, kas no gūtajiem ievainojumiem slimnīcā miris, vēsta ASV mediji.

Agrā svētdienas rītā Grandrepidsas Latviešu asociācijai piederošajā Latviešu klubā privātā ballītē izcēlās apšaude, kurā ievainota viena sieviete.

Cietusī sieviete guvusi šautu brūci rokā. Viņa ar privātu automašīnu nogādāta slimnīcā, taču viņa atsakās sadarboties ar policiju.

Dažas stundas vēlāk Grandrepidsas centrā apšaudīta kāda automašīna, kurā nāvējošus ievainojumus guva 21 gadus vecais afroamerikānis Andrē Deiviss.

Policijas izmeklētāji secinājuši, ka abas apšaudes ir saistītas un sākotnējais konflikts pēc tam turpinājies uz ielas.

Pēc aculiecinieku stāstītā, apšaudē Latviešu klubā bija iesaistīti vismaz septiņi šāvēji, kas visi raidīja vairākus šāvienus. Pēc apšaudes no kluba aizbēguši vairāki desmiti cilvēku.

Grandrapidsas Latviešu asociācija skaidroja, ka liktenīgajā vakarā klubs ticis izīrēts kādai personai, kas iepriekš vairākkārt bez kādiem incidentiem nomāja telpas pasākumiem.

Asociācija sasaukusi valdes sēdi, lai apspriestos par nomnieku stingrāku kontroli.

Pasaulē

Vatikāna banka ir atlaidusi divus darbiniekus, kuri ar savām nesenajām kāzām ir pārkāpuši tikko ieviesto aizliegumu precēties bankas darbinieku starpā, vēsta raidsabiedrība CNN.

Svarīgākais