Ukrainas deputāts prognozē, ka Timošenko atbrīvos līdz 30.septembrim

Bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko no cietuma iznāks līdz 30.septembrim - pēc tam, kad Vācijā parlamenta vēlēšanās būs uzvarējusi Angela Merkele, svētdien prognozēja Ukrainas parlamenta deputāts, opozīcijas partijas "Batkivščina" ("Tēvzeme") deputāts Arsens Avakovs.

3.septembrī Ukrainas parlaments pieņems "vēl palikušos eirointegrācijas likumus", vēlēšanās Vācijā 22.septembrī uzvarēs kanclere Merkele, bet pēc tam brīvībā iznāks Ukrainas ekspremjere, norādīja deputāts.

"30.novembrī mēs būsim soli tālāk no korupcijas diktatūras. Vēl pastrādāsim, un mūsu bērni būs absolūti eiropieši. Bet Eiropa kļūs košāka ar Ukrainu, kas pārtrauks atgriezties komunistiskajā pagātnē," sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis Avakovs.

"Lūk, tāds novēlējums - kalendārais plāns un realitātes konstatējums rudenim. Realitātes, kas apmierinās vairumu no mums," rezumēja deputāts.

Līdzīgas prognozes nule kā izteicis arī partijas "Batkivščina" līderis Arsēnijs Jaceņuks. Runājot ar žurnālistiem Ukrainas Neatkarības dienas svinību laikā, viņš pauda cerību, ka Timošenko jau septembra beigās varēs doties ārstēties uz ārzemēm.

Tas, ka ekspremjere un opozīcijas līdere ir nonākusi cietumā, ir krasi pasliktinājis Kijevas un Briseles attiecības.

Eiropas Savienība (ES) uzskata, ka Ukrainas tiesas spriedums Timošenko lietā bijis prezidenta Viktora Janukoviča politisks lēmumus, kurš šādā veidā centies atbrīvoties no bīstamās konkurentes.

Prognozes par Timošenko drīzo atbrīvošanu izskan laikā, kad aktivizējušās debates par Ukrainas un ES asociācijas līguma parakstīšanu.

Tā vairākkārt tikusi atlikta Kijevas un Briseles domstarpību dēļ, īpaši jau sakarā ar bijušās Ukrainas premjerministres Timošenko turēšanu apcietinājumā. Tomēr, spriežot pēc situācijas, kāda tā ir izveidojusies patlaban, līgums tomēr tiks parakstīts novembrī Viļņā ES Austrumu partnerības samita gaitā.

Nepatiku par līguma parakstīšanu pēdējo nedēļu laikā arvien enerģiskāk pauž Maskava.