ASV gatavo militāras vienības iespējamajai operācijai pret Sīriju

Pentagons sācis izvirzīt bruņoto spēku vienības izejas pozīcijās gadījumam, ja ASV prezidents Baraks Obama izšķirtos par militāro operāciju pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu, piektdien paziņojis aizsardzības ministrs Čaks Heigels.

Arvien skaļāk izskanot aicinājumiem pielietot spēku pret Damaskas režīmu, kas, iespējams, izmantojis pret nemierniekiem ķīmiskos ieročus, ASV bruņoto spēku vadība sākusi sagatavot "piedāvājumus" Obamam, ja viņš izšķirtos par uzbrukumu Sīrijai, savā lidmašīnā ceļā uz Malaiziju žurnālistiem sacīja Heigels.

Vienlaikus viņš atteicās sniegt jebkādas sīkākas ziņas par pozīcijās izvirzāmo ASV vienību atrašanās vietu un skaitu.

"Aizsardzības ministrijai ir pienākums sniegt prezidentam piedāvājumus jebkurai situācijai," norādīja ministrs.

Tikmēr amerikāņu mediji ziņo, ka uz reģionu nosūtīti ASV karakuģi iespējamajam raķešu triecienam, taču Heigels atteicās šīs ziņas komentēt.

Vienlaikus ASV laikraksti vēsta par iespējamajām domstarpībām Obamas administrācijā par riskiem, kādus radītu vēl viena ASV militārā iejaukšanās Tuvajos Austrumos.

"Prezidents pieprasījis Aizsardzības ministrijai piedāvājumus. Kā vienmēr, Aizsardzības ministrija ir gatava (..) izteikt Savienoto Valstu prezidentam visus piedāvājumus jebkurai situācijai," izteicās Heigels.

Vienlaikus gan ministrs, gan citas Pentagona amatpersonas ļāvušas noprast, ka nekāds lēmums par iespējamo militārā spēka pielietošanu vēl nav pieņemts.

Pasaulē

Kamēr ASV gatavojas spēcīgajai viesuļvētrai “Miltons”, brīdinājums tiek nosūtīts arī Eiropas iedzīvotājiem. Otrdien vētra "Kirk" sasniedza Eiropas Rietumus un sociālajos tīklos ir nonākuši attēli no Spānijas, kur vētra jau sākusi plosīties, vēsta tv3.lt.