Kašmirā nošauts Pakistānas karavīrs

Pakistāna ceturtdien apsūdzēja Indiju, ka tās bruņotie spēki Kašmirā nošāvusi pakistāniešu karavīru.

"Plkst.11.50 Indijas karavīri neizprovocēti sāka šaut līdzās Kontroles līnijai (Indijas un Pakistānas "de facto" robežai Kašmirā) Rahčakari sektorā netālu no Ravlakotas. Sipajs Habebs neizprovocētās Indijas apšaudes rezultātā gāja bojā mocekļa nāvē," teikts Pakistānas armijas paziņojumā.

Incidents noticis dienu pēc tam, kad Pakistānas Ārlietu ministrija bija izsaukusi Indijas vēstnieka vietnieku, lai protestētu saistībā ar citu Kašmirā notikušu incidentu, kurā viens pakistāniešu karavīrs tika nogalināts, bet otrs - ievainots.

Apšaudes līdzās "de facto" robežai Kašmirā izraisījušās vairākas reizes kopš 5.augusta, kad uzbrukumā, kas tika īstenots no slēpņa, tika nogalināti pieci Indijas karavīri. Deli savu karavīru nāvē vaino Pakistānas armiju.

No trim Indijas-Pakistānas kariem, divi izraisījušies Kašmiras dēļ.

Atjaunojoties spriedzei, apdraudēti ir plāni, ka nākamajā mēnesī Ņujorkā ANO Ģenerālās asamblejas gaitā varētu notikt Pakistānas un Indijas premjeru Navaza Šarifa un Manmonaha Singha tikšanās, ar kuru daudzi saistīja cerības, ka tā varētu radīt pozitīvu izrāvienu abu valstu attiecībās.

Kašmira ir sadalīta Indijas un Pakistānas starpā, taču abas kodolieročiem bruņotās valstis pretendē uz visu reģiona teritoriju.

Kopš 1989.gada pret Indijas spēkiem reģionā cīnās aptuveni desmit separātistu grupējumi, kas vēlas panākt teritorijas neatkarību vai apvienošanos ar Pakistānu.

Separātistu cīņā dzīvību zaudējuši tūkstošiem cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais