Taivānai tuvojas tropiskā vētra

Taivānai trešdien tuvojas tropiskā vētra "Trami", kas sev līdzi varētu nest spēcīgas lietavas un stipru vēju.

Daudzviet Taivānā trešdien slēgti uzņēmumi un atcelti lidojumi.

Taivānas Centrālais meteoroloģijas birojs brīdinājis, ka dažviet stihijas dēļ nokrišņu daudzums stundā varētu pat pārsniegt 100 milimetrus. Lietavu dēļ kalnainajos apvidos iespējami zemes nogruvumi, kā arī plūdi.

Plkst.6.30 pēc Latvijas laika tropiskās vētras epicentrs atradās 210 kilometrus uz austrumiem no galvaspilsētas Taibei, un tas pārvietojās ziemeļrietumu virzienā ar ātrumu 25 kilometri stundā.

Visspēcīgāk vētras ietekme varētu būt jūtama trešdienas naktī un ceturtdienas rītā, pat, ja tropiskā vētra nesasniegs sauszemi.

Dienas laikā Taivānā atsevišķos ziemeļu rajonos nolijuši vairāk nekā 200 milimetri, un šis rādītājs pat varētu pieaugt līdz vienam metram.

Finanšu tirgi ir slēgti, bet Taivānas ziemeļu daļā, kur vētras ietekme varētu būt jūtama visspēcīgāk, slēgti arī uzņēmumi un skolas.

Atcelti lidojumi un prāmju satiksme.

Rajonos, kuros gaidāmi plūdi un zemes nogruvumi, izvietoti ap 2000 karavīru. Vēl 50 000 karavīru ir pilnā gatavībā nepieciešamības gadījumā iesaistīties glābšanas un katastrofas seku novēršanas darbos.

Pagājušajā mēnesī Taivānā plosījās taifūns "Soulik", kas izdzēsa divu cilvēku dzīvības un ievainoja vismaz simts cilvēkus. Stihijā tika norauti ēku jumti, nogāzti koki, bet dažviet sākās plūdi.