Ēģiptes premjerministrs rosina aizliegt Musulmaņu brālības darbību

Ēģiptes pagaidu premjerministrs Hazens Beblavī rosinājis aizliegt islāmiskās organizācijas "Musulmaņu brālība" darbību visā valsts teritorijā, vēsta ārzemju mediji.

Šādu ierosinājumu viņš izteicis pēc neveiksmīgajām pārrunām un  piektdienas asiņainajiem notikumiem Ēģiptē, kuros bojāgājuši 800 cilvēki viņu vidū ir Musulmaņu brālības vadītāja Muhameda Al Badias dēls.

Jau ziņots, ka Ēģiptē piektdien pirmoreiz pēc šonedēļ notikušas vardarbīgas protesta nometņu nojaukšanas ielās "Naida maršā" izgāja gāztā valsts prezidenta Mohameda Mursi atbalstītāji un izcēlās sadursmes.

 Policija piektdien aizturējusi 1004 islāmistu kustības "Musulmaņu brālība" atbalstītājus. 558 no viņiem tika aizturēti Kairā. Pēc jaunākajām ziņām aizturēto vidū ir arī  tarptautiskā teroristiskā grupējuma Al Qaeda līdera Aijama az Zavahiri brāli Muhamedu az Zavahiri, kurš atbalsta gāzto prezidentu Muhamedu Mursi. Al Qaeda līdera brālis tika arestēts savā dzimtajā Gīzas rajonā netālu no galvaspilsētas Kairas.

Ēģiptes armija un drošības spēki sestdien iebrukuši galvaspilsētas Kairas "Al-Fath" mošejā,Ramzesa laukumā, kur patvērušies islāmistu Musulmaņu brālības demonstrantu.

Ēģiptē ir izsludināts ārkārtas stāvoklis, ieviesta komendantstunda un Iekšlietu ministrija ir devusi rīkojumu policijai atklāt uguni, ja notiktu uzbrukums valdības ēkām.