Ēģiptes armija iebrukusi Kairas mošejā

Ēģiptes armija un drošības spēki sestdien iebrukuši galvaspilsētas Kairas "Al-Fath" mošejā,Ramzesa laukumā, kur patvērušies islāmistu Musulmaņu brālības demonstrantu pēc piektdien notikušām asiņainām sadursmēm, ziņo BBC news.

Kā ziņo Ēģiptes telekanāls, uzbrukums mošejai noticis visu nakti, tajā atrodas no 400 - 1000 gāztā prezidenta Mursi atbalstītāju.

Abas puses viena otru vaino šaujamieroču lietošanā, pagaidām ziņu par ievainotajiem vai bojāgājušajiem nav.

ANO cilvēktiesību komisāre Navi Pilaja aicinājusi valdības spēkus pret demonstrantiem neizmantot ieročus, vienlaikus atzīstot ka arī protestētāji nes atbildību par ieroču izmantošanu sadursmēs.

Kāds no protestētājiem telefonsarunā ar ziņu aģentūru AFP sacījis, ka demonstranti pieprasa garantijas pret aizturēšanu un pret uzbrukumiem no naidīgi noskaņotu civiliedzīvotāju puses, kuri sapulcējušies pie šīs mošejas.

Jau ziņots, ka policija piektdien aizturējusi 1004 islāmistu kustības "Musulmaņu brālība" atbalstītājus. 558 no viņiem tika aizturēti Kairā.

Ēģiptē piektdien pirmoreiz pēc šonedēļ notikušas vardarbīgas protesta nometņu nojaukšanas ielās "Naida maršā" izgāja gāztā valsts prezidenta Mohameda Mursi atbalstītāji un izcēlās sadursmes, kurās gājuši bojā vairāk nekā 80 cilvēku.

 Ap 25 cilvēki gājuši bojā sadursmēs Kairā, Aleksandrijā, Suecā, Dumjatā, Fajumā, Ismailijā un citur valstī. Policija pret protestētājiem lietoja šaujamieročus.

Jaunās vardarbīgās sadursmes valstī izcēlās pēc tam, kad, Ēģiptes policijai trešdien izklīdinot islāmistu protestētājus divos galvaspilsētas Kairas laukumos un citur valstī, gāja bojā vismaz 638 cilvēki.

Ēģiptē ir izsludināts ārkārtas stāvoklis, ieviesta komendantstunda un Iekšlietu ministrija ir devusi rīkojumu policijai atklāt uguni, ja notiktu uzbrukums valdības ēkām.