Vācijas tūrisma operatori atceļ ceļojumus uz Ēģipti

Vācijas tūrisma kompānijas TUI un "Thomas Cook" piektdien paziņojušas, ka atceļ visus ceļojumus uz Ēģipti līdz septembra vidum.

"TUI atceļ visus ceļojumus uz Ēģipti līdz un ieskaitot 15.septembri, šādi reaģējot uz Ārlietu ministrijas pēdējo novērtējumu par situāciju tur," teikts kompānijas paziņojumā.

Līdzīgu lēmumu pieņēmusi arī firma "Thomas Cook".

"Ņemot vērā pašreizējo situāciju Ēģiptē un Ārlietu ministrijas jaunāko vērtējumu par drošību, "Thomas Cook" Vācijas tūrisma operatori - "Neckermann Reisen", "Thomas Cook", "Bucher Last Minute" un "Oger Tours" - nenogādās jaunus atpūtniekus uz Ēģipti un atcels visus ceļojumus, kas jau reģistrēti," paziņojusi kompānija.

Ņemot vērā "pašreizējo situāciju un attīstības neprognozējamību", Vācijas Ārlietu ministrija ieteikusi cilvēkiem nedoties uz Ēģipti. Sevišķi ieteikts turēties tālāk no Kairas un tūristu centriem Nīlas deltā un Nīlas augštecē.

Tūristiem šajos reģionos ieteikts būt ļoti piesardzīgiem un ievērot viesnīcu un tūrisma operatoru ieteikumus, informēja ministrija.

LETA jau ziņoja, ka trešdien Ēģiptē tika pieredzēti asiņaini nemieri, kuros saskaņā ar jaunākajiem datiem dzīvību zaudēja gandrīz 600 cilvēki.

Vardarbīgās sadursmes izraisījās pēc tam, kad drošības spēki Kairā iebruka Mursi atbalstītāju protesta nometnēs.

Mursi atbalstītāju un policijas sadursmes turpinās arī šodien.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais