Šveices policija likvidē viltus policistu bandu

Šveices policija likvidējusi bandu, kuras locekļi, izliekoties par policistiem, šovasar izkrāpuši tūristiem desmitiem tūkstošus dolāru, piektdien paziņojuši likumsargi.

Bandas locekļi - galvenokārt rumāņi - uzdevušies par policistiem tūristu iecienītās vietās Ženēvā un kaimiņos esošajā Vo kantonā, informēja policija.

Noziedznieki vienmēr rīkojušies pēc viena scenārija. Civilās drēbēs ģērbies bandas loceklis uzrunājis tūristus, lūdzot parādīt ceļu, tad iejaukušies divi viltus policisti, kuri prasījuši visiem uzrādīt dokumentus.

Tiekot pie tūristu maka, lai apskatītu dokumentus, viltus policists nozadzis arī makā esošo skaidro naudu.

Policija arestējusi septiņus bandas locekļus. Likumsargi uzskata, ka noziedznieki darbojušies divās komandās un pēdējo sešu nedēļu laikā veikuši aptuveni 30 šādas zādzības Ženēvā un piecas Vo.

Apzagto cilvēku sniegtā informācija liecina, ka banda šādi ieguvusi gandrīz 35 000 dolāru (18 515 latus).

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais