Indijā pēc sprādziena zemūdenē pazuduši 18 jūrnieki

© Scanpix

Mumbajas ostā trešdien pēc sprādziena aizdegusies un nogrimusi zemūdene. Pazuduši 18 jūrnieki, paziņojušas amatpersonas.

Kas izraisījis sprādzienu uz zemūdenes "INS Sindhurakshak", pagaidām vēl nav zināms. Sākta notikušā izmeklēšana.

Jūras spēku pārstāvis informēja, ka tiek meklēti 18 jūrnieki, kas atradās uz zemūdenes, un pašreiz ziņu par bojāgājušajiem nav.

Uzreiz pēc ugunsgrēka apdzēšanas pie darba ķērušies nirēji, viņš piebilda.

Iepriekš tika ziņots, ka 18 jūrnieki ir iesprostoti zemūdenē.

Indijas mediji vēstīja, ka daudziem jūrniekiem ir izdevies izglābties un cietušie jau nogādāti slimnīcā. Notikuma vietā strādā ugunsdzēsēji un glābēji.

Sprādziens notika īsi pēc pusnakts. Pastāv bažas, ka eksplozija ir nodarījusi postījumus arī citiem flotes kuģiem, kas pietauvoti Mumbajas ostā.

16 gadus vecā Krievijā ražotā zemūdene "INS Sindhurakshak" nesen bija atgriezusies no Krievijas, kur tai tika veikts remonts un apkopes darbi, vēsta ziņu aģentūra AP.

Šī nav pirmā reize, ka zemūdenē izcēlies ugunsgrēks. 2010.gada februārī šādā negadījumā dzīvību zaudēja kāds 24 gadus vecs jūrnieks.

Žurnāla "IHS Jane's Defense Weekly" eksperts Rahuls Bedi ziņu aģentūrai AFP norādīja, ka šai zemūdenei trūcis moderna drošības ekipējuma, kāds ir jaunajiem kuģiem.

Traģiskais negadījums noticis vien pāris dienas pēc tam, kad Deli ar lielu lepnumu atklāja pirmo Indijā ražoto lidmašīnu bāzes kuģi un sāka jūrā pārbaudīt pirmo pašu mājās ražotos kodolzemūdeni.

Svarīgākais