Ēģiptes tiesa pagarina apcietinājumu gāztajam prezidentam Mursi

Ēģiptes tiesa pirmdien par 15 dienām pagarinājusi apcietinājuma termiņu gāztajam prezidentam Muhamedam Mursi, kamēr tiek veikta izmeklēšana par viņa saistību ar palestīniešu kustību "Hamas".

Mursi tiks nopratināts par to, vai viņš sadarbojies ar "Hamas" 2011.gada sākuma uzbrukumos policijas iecirkņiem un organizējot izlaušanos no cietumiem, kad pret toreizējā prezidenta Hosni Mubaraka varu sākušos nemieru laikā no ieslodzījuma vietām brīvībā izlauzās vairāki islāmisti un citi politieslodzītie.

Kairas tiesai uzdots noskaidrot, kā ieslodzītie 2011.gada janvāra beigās izlauzušies no cietuma. Iepriekš izskanējušas apsūdzības, ka Mursi islāmistu organizācija vērsusies pēc palīdzības pie Gazas joslā valdošās kustības "Hamas".

Mursi ieslodzījumā tiek turēts jau kopš 3.jūlija apvērsuma. Jaunais režīms arestējis arī lielāko daļu Mursi pārstāvētās Musulmaņu brālības vadības cilvēku.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais