Miris slēpošanas negadījumā cietušais Nīderlandes princis Johans Friso

© Scanpix/AFP

Miris pirms gada nelaimes gadījumā smagi cietušais Nīderlandes princis Johans Friso, kurš pēc nelaimes gadījuma atradās komā, vēsta ārzemju mediji.

Princis Johans Friso 2012. gada februārī bija devies slēpošanas izbraucienā kopā ar draugu no Austrijas. Abi Austrijas slēpošanas kūrortā Lehā iekļuva lavīnā, prinča draugam izdevās no sniega atbrīvoties paša spēkiem, bet princis apraksts zem sniega pavadīja 15 minūtes. Friso smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā, visu šo laiku princis atradās komā, ārsti  jau pirms gada prognozēja, ka viņš tā arī neatgūs samaņu. Princim atrodoties zem sniega, smadzenes nesaņēma pietiekami daudz skābekļa,kā arī viņš pārcietis sirdslēkmi, kuras laikā viņam veikta reanimācija, skaidroja mediķi.

44 gadus vecais princis pagājušajā mēnesī tika pārvests no slimnīcas Londonā uz Nīderlandi, taču viņam sākās komplikācijas.Nīderlandes karaļnams paziņojumā, norāda, ka princis Johans Friso pēc smagā nelaimes gadījuma tā arī nav nācis pie apziņas. Princis miris pirmdien,12. augustā Hāgā.

Pašreizējā Nīderlandes karaļa Vilema IV brālis Johans Friso bija karalienes Beatrikses vidējais dēls, kurš atteicās no tiesībām uz troni, jo 2004. gadā Friso izvēlējās apprecēties ar Meiblu Visu Smitu, kurai iepriekš bija romantisks sakars ar kādu gangsteri. Nīderlandes parlaments neuzskatīja, ka prinča iecerētā būtu atbilstoša karaļnama prasībām.

 

Svarīgākais