Kartupeļu kroketes ar krēmsieru un lasi

1. Uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus. Starp divām papīra salvetēm tos nosusina iespējami sausākus. © F64

No ikdienišķiem, diendienā lietojamiem pārtikas produktiem, ja vien ir kaut drusciņ vēlēšanās un iekšā sēž eksperimentētāja gars, ik reizi iespējams pagatavot nedaudz citādu maltīti, kas gan garšas kārpiņas lutina, gan acis priecē.

Ļoti skrejošas vai pavisam nesteidzīgas brīvdienu brokastis, ēdienreize darbdienu vakaros vai mazi svētki divvientulībā – iemeslu, lai katru reizi ēstu mazliet citādi, taču netrūkst!

1. Uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus. Starp divām papīra salvetēm tos nosusina iespējami sausākus.

2. Sarīvētos kartupeļus ber atpakaļ bļodā, pievieno sasmalcinātu sīpolu, iesit olu, pēc garšas pieber sāli un piparus, masu labi izmaisa.

3. Sakarsētā olīveļļā no abām pusēm cep mazas, pabiezas kartupeļu kroketītes. Uz papīra salvetes nosusina lieko eļļu.

4. Krēmsieram pievieno pāris karotes skāba krējuma, masu labi izmaisa. Ja ir vēlēšanās, siera masai var pievienot svaigi kapātu timiānu vai estragonu.

5. Kartupeļu kroketītes kārto uz šķīvja, katrai virsū liek pikucīti krēmsiera masas un svaiga laša filejas rozīti. Pasniedzot rotā ar zaļumiem, dillēm.

NEPIECIEŠAMS (2 pers.)

trīs vidēji lieli kartupeļi, viena ola, viens neliels sīpols, olīveļļa cepšanai, sāls, pipari, krēmsiers (Mascarpone, Philadelphia, Creme Bonjour), skābs krējums, svaiga laša fileja, zaļumi

Svarīgākais