Saldā ogu zupa ar putukrējumu

© Māja

Brīdī, kad aptrūkst ideju dienišķajam desertam, saldā ogu zupa ar gaisīgu putukrējuma cepurīti un sauju svaigu ogu, kādas nu kuro reizi trāpās pa rokai, ir tieši tas, kas vajadzīgs, lai visi justos sātīgi ēduši un vienkārši laimīgi.

Sastāvdaļas:(4 porcijām):

1 kg dažādu (meža vai dārza) ogu, puscitrona sula, cukurs vai medus, 1 tējkarote vaniļas cukura, 200 ml putukrējuma, dažas piparmētru lapiņas,

Pagatavošana:

ogas sablenderē biezenim līdzīgā konsistencē, nelielu daudzumu atstājot pārbēršanai. Sablenderētajai masai pievieno citrona sulu, pēc garšas iemaisa cukuru vai medu. Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru stingrās putās. Piparmētras ļoti smalki sasmalcina, daļu iemaisa ogu biezenī, daļu atstāj pārbēršanai. Sablenderēto ogu masu sadala porcijās, pārber ar atlikušajām veselajām ogām, virsū liek putukrējumu. Pārkaisa ar piparmētrām.

PADOMS

• Saputotajam putukrējumam var pievienot biezpienu – saldajai ogu zupai būs gaisīga biezpiena putu piedeva.

• Saldo zupu var pasniegt ar dažādām piedevām – ar rīsiem, makaroniem, klimpām. Piedevas saldajai zupai pievieno īsi pirms pasniegšanas.

• Sablenderēto ogu masu izberžot caur sietiņu, var atbrīvoties no ogu miziņām un sēkliņām, tad šādas biezsulas sabiezināšanai izmanto kartupeļu cieti.

• Izmantojot citrona vai apelsīna miziņas, kanēļa standziņu, kardamonu vai krustnagliņas, ogu zupa ik reizi iegūst citu garšas niansi.

• Lai saldā zupa būtu aromātiskāka un vērtīgāka, lai nezustu ogu vai augļu dabiskā garša, tā iespējami mazāk jākarsē.

• Vasarā saldās zupas parasti pasniedz atdzesētas, ziemā – siltas.

Svarīgākais