Nu kurš tad nezina piparmētru – aromātiskā tējā, kādā spirdzinošā kokteilī, modē nākušajā piparmētru sīrupā, kā neiztrūkstošu piedevu dažādu desertu garšas buķetes pilnīgošanai...
Nu, bet piparmētra vienā īsti vasarīgā, gaisīgi valdzinošā kūkā? Pamēģinām!
Sastāvdaļas:
Pamatnei: 100 g vafeļu ar šokolādes pildījumu, 50 g sviesta, nedaudz piparmētru lapiņu
Krēmam: 500 ml saldā krējuma, 3 ēdamkarotes želatīna, 4 olu dzeltenumi, sauja piparmētru lapiņu
Rotāšanai: saputots saldais krējums ar vanilīncukuru vai plombīra saldējums, rīvētas šokolādes skaidiņas
1. Vafeles saberž, sajauc ar mīkstu sviestu un sasmalcinātām piparmētru lapiņām. Samīca viendabīgā masā.
2. Masu liek ietaukotā veidnē, piespiežot vienmērīgi izlīdzina. Iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī cep 200 grādos apmēram 15 minūšu.
3. Piparmētru lapiņas liek katliņā, pārlej ar 200 ml salda krējuma, uzvāra un sablenderē. Atdzesē.
4. Uzkarsē pāri palikušo krējumu, tam pievieno uzbriedinātu želatīnu.
5. Olu dzeltenumus saputo, liek karstā ūdens peldē un putojot pielej saldo krējumu. Turpina karsēt un putot, līdz krēms nedaudz sabiezē.
6. Bļodu ar karsto krēmu liek ledusaukstā ūdens peldē un turpina putot. Atdzesē. Olu un saldā krējuma masai pa daļām piejauc atdzesēto krējumu ar piparmētrām.
7. Recēt sākušo masu liek uz izceptās pamatnes un vairākas stundas atdzesē ledusskapī. Kūku rotā ar putukrējumu vai plombīra saldējuma bumbu. Pārkaisa ar rīvētas šokolādes skaidiņām.