Mērķis: vēl tīrāks un gardāks ūdens

Filtra krūze, kas nav jāpievieno ūdensvadam. Ērti lietojama, var ielikt ledusskapī, nav dārga. Parocīga īrētā mājoklī, vasarnīcā, birojā u.c., jo sevišķi, ja ūdens patēriņš nav liels. © publicitātes

Viens no veselīga dzīvesveida ieteikumiem – dzert pietiekami daudz ūdens. Tas vajadzīgs, lai organisms varētu pilnvērtīgi darboties, uzturēt sevi formā, nodrošināt dzīvības procesus.

 Ūdens trūkums organismā var izraisīt ne tikai slāpes, bet arī nogurumu, koncentrēšanās grūtības, atmiņas traucējumus, galvassāpes, izsalkumu un ādas problēmas. Katrs būs dzirdējis, ka pieaugušam cilvēkam diennaktī jāizdzer 1,5–2 litri ūdens.

Ik pa laikam uzmanības degpunktā nonāk jautājums par to, cik tīrs ir ūdens, kuru lietojam uzturā. Daži tam īpaši nepievērš uzmanību, citi pērk dzeramo ūdeni veikalā, bet arvien vairāk cilvēku par ērtāko un arī ekonomiskāko risinājumu atzīst ūdens filtra iegādi. Šoreiz gribam pastāstīt par ūdens filtriem Aquaphor ®, kura ražotāji vislielāko uzmanību velta tieši ūdens attīrīšanas kvalitātei, ko nodrošina filtra galvenais elements – pildījums, kuru veido sorbenti.

Neinformētam cilvēkam par vienīgo izvēles kritēriju reizēm kļūst filtra krūzes dizains. Taču lielāku uzmanību vajadzētu pievērst pavisam citiem aspektiem. Kādiem – to jautājām Aquaphor filtru tirdzniecības speciālistam Raimondam Brentem.

– Kas jānoskaidro par ražotāju?

– Ieteicams uzticēties tādam uzņēmumam, kurš specializējas tieši ūdens filtru ražošanā, ir ieguvis labu reputāciju un kura izstrādnes balstītas uz zinātniskiem pētījumiem. Aquaphor strādā zinātnieki, kuri jau 20 gadus pēta gan dzeramā ūdens sastāvu un piesārņojuma īpatnības, gan pasaules labākās tehnoloģijas un materiālus, ko papildina ar savām labākajām izstrādnēm. Filtros izmantoti 30 patentēti izgudrojumi, tajā skaitā – jonu apmaiņas šķiedra Aqualen, kas attīra ūdeni no dzelzs un smagajiem metāliem, vienlaikus padarot efektīvāku arī citu filtra komponentu darbību.

– Kāds ir Aquaphor ūdens filtru resurss?

– Viens krūzes Aquaphor kārtridžs (B100- 5) attīra līdz 300 litru ūdens, kas ir divreiz vairāk nekā citiem ražotājiem, turklāt attīrīšanas kvalitāte paliek nemainīga visu filtra lietošanas laiku. Aquaphor kārtridži Maxbor (B 100-25) un Standard (B 100-15) der arī der arī citām Eiropā ražotām krūzēm. Stacionāro sistēmu ar atsevišķo krānu kartridžu resurs ir 4000–12 000 litri.

– Kā pircējs var spriest par filtra kvalitāti?

– Ir kāda ļoti vienkārša metode: paņemt rokā veikala plauktā izliktās nomaināmās filtrpatronas un pakratīt tās. Ja filtra iekšpusē kaut kas grab, tas liecina, ka tur ir brīva vieta: plūstot caur šādu filtru, ūdens var atrast ātrākos celiņus un kārtīgi neattīrās. Ja filtra krūzes nomaināmais elements negrab, tad sorbenti ir blīvi un ūdens nevar tecēt gar to malām. Jo lielāks kontakta laiks ar katru sorbentu, jo labāka attīrīšanas kvalitāte.

– Kādus piesārņojuma veidus Aquaphor filtri likvidē?

– Aquaphor filtri sekmīgi likvidē vairāk nekā 40 piesārņojuma veidus, tajā skaitā hloru, trihalometānus, pesticīdus, naftas produktus, smagos metālus u.c. Nevajadzētu gan domāt, ka ūdensvada ūdens noteikti satur tos visus. Arī tad, ja ūdensvadā ūdens ir tīrs, tā kvalitāti var ietekmēt vecas, sarūsējušas caurules, tāpēc filtrēšana nāks par labu – ūdens kļūs vēl tīrāks un vērtīgāks.

Katrai situācijai – savs risinājums

• Filtra krūze, kas nav jāpievieno ūdensvadam. Ērti lietojama, var ielikt ledusskapī, nav dārga. Parocīga īrētā mājoklī, vasarnīcā, birojā u.c., jo sevišķi, ja ūdens patēriņš nav liels.

• Ja ir savs pastāvīgs mājoklis, liela ģimene un ar ūdens krūzi nepietiek, labāk izvēlēties ūdensvadam pievienojamu filtru ar atsevišķu krānu. Tas ir piemērots risinājums situācijās, kad nepieciešams daudz tīra ūdens.

• Reversās osmozes sistēma Aquaphor Morion ir ļoti piemērota mājokļiem, kur krāna ūdens kvalitāte iedzīvotājus neapmierina katlakmens un citu nevēlamu piejaukumu dēļ. Sistēma ļauj attīrīt ūdeni no cietības sāļiem, baktērijām, vīrusiem u.c. Liela ražotspēja.

Daži ieteikumi

• Sāc katru rītu ar glāzi ūdens.

• Labāk dzer ūdeni biežāk, bet nelielām porcijām.

• Ja neatliek laika regulārām ēdienreizēm, nēsā līdzi 500–600 ml ūdens, ko dienas gaitā izdzer.

• Izdzer glāzi ūdens pusstundu pirms un 40 minūtes pēc ēšanas, bet ne ēšanas laikā.

Kur iegādāties?

Aquaphor firmas veikalos

Brīvības iela 169, Rīga, tālr. 67314633

K.Valdemāra iela 95, Rīga, tālr. 67370583

Veikalu ķēdēs: Maxima, Prisma, Super Action, Kurši, Krūza

lv.aquaphor.com

Svarīgākais