Mūsdienīgs akcents – koka logi un stikla fasādes

© publicitātes

Logi ir viena no ēkas vizītkartēm, kas stāsta ne tikai par paša īpašuma vērtību, bet arī par mājas saimnieka rūpīgumu un prasmi izraudzīties lietas, kas kalpo ilgtermiņā un ir cilvēkiem un videi draudzīgas.

 Viens no kvalitatīvākajiem risinājumiem ir koka logu izvēle, kas nodrošina namam ne vien siltumu un mājīgumu, bet arī stilistisku pievilcību. Pašmāju uzņēmums SIA Flora piedāvā profesionālus risinājums kvalitatīvu koka logu izvēlē, kā arī izstrādā moderna dizaina stiklotās fasādes.

Galvenā koka logu priekšrocība ir dabiskums un formas stabilitāte – tā kā materiāls ir dzīvs, tas spēj nodrošināt telpu ar nepieciešamo siltumu, labu skaņas izolāciju, turklāt to visu iespējams apvienot ar mūsdienīgu dizainu un plašām apdares variācijām. Koka logs ir augstvērtīgs, estētisks produkts, kas piešķir ēkai harmonisku starojumu gan no ārpuses, gan iekšpuses. SIA Flora ražotie logi vienmēr tiek izgatavoti vienam konkrētam pasūtītājam, sekojot labākajām logu ražošanas tradīcijām un piemērojot logu konstrukcijas arī klimatiskajiem apstākļiem.

Kvalitatīvi materiāli

Par ražošanas procesa gala iznākuma izturību un vizuālo pievilcību gādā jaunāko tehnoloģiju izmantošana koka logu konstrukciju izveidē. Plašu atsaucību gūst, piemēram, koka un alumīnija apdare, kas lieliski papildina koksnes dabiskumu un siltumizolāciju ar fasādes alumīnija apdares estētiskajām īpašībām, tehniskajām priekšrocībām un ilgmūžību.

Svarīgs logu kvalitātes rādītājs ir tā profils, kas ir viens no loga konstrukcijas pamatkomponentiem. Par profilu sauc pilnu rāmja (loga nekustīgā daļa, kas tiek iestrādāta sienā), vērtnes (loga veramā daļa) un papildu aprīkojuma komplektāciju. Ražotājs SIA Flora, pateicoties modernu ražošanas iekārtu aprīkojumam, nodrošina ražošanas procesu no baļķa ievešanas ražotnē līdz pat gatavam, ar visiem nepieciešamajiem papildelementiem aprīkotam loga profilam. Ar šo pilno ciklu tiek panākta patstāvīgi augsta kvalitāte, jo visi brusas ražošanas posmi notiek uz vietas un zem pašu kontroles. Logus izgatavo no līmētām koka brusām, kuras iegūst no īpaši atlasīta un kvalitatīva kokmateriāla, kas pirms ražošanas tiek žāvēts un speciāli sagatavots tālākai apstrādei. Līmētajās brusās nav zaru vietu un citu koksnes defektu, kas ietekmē ne vien vizuālo pievilcību, bet arī formas stabilitāti un materiāla mūžu.

Mūsdienīgi risinājumi

Logu profiliem, kas gatavoti no šādām augstvērtīgām koksnes brusām, ir augsta izturība pret apkārtējiem apstākļiem, piemēram, temperatūras svārstībām un nokrišņu radīto mitrumu, kā ietekmē parastie koka logi, kas izgatavoti no masīvas, nelīmētas koksnes, mēdz deformēties. Lai logi viscaur būtu kvalitatīvi, uzņēmums piedāvā tos papildināt ar pulēto lokšņu stiklu, kam piemīt ideāla virsma, tādējādi nodrošinot labu caurredzamību un attēla skaidrību.

Ražotājs izgatavo biezāko koka logu profilu Latvijā, kura vērtnes un kārbas biezums ir 98 mm. Šāda tipa logs ir ideāli piemērots, kad vajag sasniegt maksimāli augstu siltumnoturību, jo 98 mm biezā profilā var iestrādāt līdz pat 56 mm biezu stikla paketi. Šis risinājums labi noder telpām, kurās vajadzīgs labs dabiskais apgaismojums un augsta siltumnoturība – iespējami arī nestandarta izmēri un formas, piemēram, arkveida un trapecveida logi.

Jāteic, ka lielizmēra logi ne tikai spēj padarīt telpu gaišāku un sniedz plašas arhitektoniskas iespējas un risinājumus, bet arī ir energoefektīvi, jo, izstrādāti pēc mūsdienīgām tehnoloģijām, tie spēj aizturēt siltuma izplūdi no telpām. Šādi logi kļūst populāri ne tikai sabiedriskajās būvēs, bet arī privātmājās, daudzdzīvokļu ēkās, jaunbūvēs un arī jau esošās mājās.

Alumīnija fasādes konstrukcijas

Ražotājs atgādina, ka, izmantojot dažādas koka un stikla apstrādes tehnoloģijas, ir iespējams veidot dažādu izmēru un konstruktīvo risinājumu stiklotas fasādes, kas gūst arvien lielāku popularitāti. Šim nolūkam tiek izmantotas koka un alumīnija būvkonstrukcijas, kas labi iederas ēku fasāžu apdarē, ziemas dārzu izveidē un dažādos citos iekštelpu un ārējo telpu risinājumos. Būtiski ir tas, ka koka un alumīnija fasāžu sistēmām piemīt tādas priekšrocības kā siltumizolācija, skaņas izolācija, moderns izskats, viegla ekspluatācija un neierobežota krāsu gamma.

Koka un alumīnija fasādes veidotas no divu atšķirīgu materiālu kombinācijas, kurā koks nodrošina konstrukcijas statiku, siltumizolāciju un vizuālo pievilcību, savukārt alumīnijs – drošību pret ārējās vides apstākļiem un ilgmūžību. Šīs kombinācijas rezultāts ir silta, estētiski augstvērtīga, komfortabla ēkas iekšpuse, bet ārpuse – formas un apdares ziņā tehniski neierobežota, viegli kopjama un ekspluatējama, kā arī ilgmūžīga.

Svarīga montāža

Rūpējoties par mājokļa siltumu, ne viens vien saimnieks nolemj nomainīt savu mūžu nokalpojušos logus, to vietā izbūvējot modernākus un aprīkotākus, taču jāteic, ka ar to vien reizēm ir par maz, lai nodrošinātu maksimālu siltumnoturību. Daudzfunkcionālas logu detaļas, stikla pakešu biezums un logu profilu kvalitāte ir tikai daži no faktoriem, kas ietekmē vēlamā rezultāta sasniegšanu. Ļoti svarīga nozīme jaunu logu iebūvēšanā ir tieši montāžas risinājumiem.

Pat tad, ja, no iekšpuses veroties, šķiet, ka logs iebūvēts blīvi, gadās, ka montāžas savienojumi ir nekvalitatīvi un starp sienu un loga rāmi atstātas spraugas, pa kurām telpā ieplūst aukstais gaiss. Ražotāji atgādina, ka logs un tā montāža ir svarīga katram mājokļa īpašniekam, jo tas izolē telpu no ielas, tieši tādēļ tam jāvelta īpaša uzmanība, bet vispirms jāizvēlas droši un kvalitatīvi montāžas materiāli, kā arī atzītu profesionāļu palīdzība.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar SIA Flora

Svarīgākais