Tīrai un veselīgai videi

© publicitātes

Mūsdienu modernajiem tīrīšanas līdzekļiem, kuri lielākoties satur spēcīgus ķīmiskus savienojumus un kas sola pilnīgu virsmu tīrību un dezinfekciju, ir arī savas ēnas puses – to sastāvā esošie ķīmiskie elementi var izraisīt alerģijas, kļūt par iemeslu ļaundabīgiem audzējiem un imūnās sistēmas traucējumiem.

Lai maksimāli izvairītos no šīm problēmām, pie viena uzturot vidi ap sevi tīru ilgtermiņā, ražotāji izstrādājuši ekoloģiskus tīrīšanas līdzekļus, kas nenodara ļaunumu nedz to lietotājiem, nedz dabai.

Uzņēmums SIA UMSC jau trīs gadus domā par vidi, veselību un Baltijas valstīs pārstāv ASV ražotos ekoloģiskos tīrīšanas līdzekļus Simple Green, kas veidoti uz ūdens bāzes un ir pilnībā nekaitīgi, kā arī beļģu kompānijas Chrisal NV speciālizētos tīrīšanas līdzekļus.

Nekaitīgi līdzekļi uz ūdens bāzes

Pēdējos mēnešus Baltijas valstīs pieejami ekoloģiski tīrīšanas līdzekļi no Simple Green, kurus izstrādājis ASV uzņēmums Sunshine Makers. Simple Green pasaulē pazīstami jau no 1975. gada – kaut gan produkti Baltijas valstu patērētājiem un industriālajiem uzņēmumiem piedāvāti tikai nesen, tie paspējuši gūt neticamu popularitāti un atzinību. Uzņēmums piedāvā attaukotājus dažādām virsmām, specializētos attaukotājus un kaļķakmens un rūsas noņēmējus. Uzņēmuma pārstāve Baltijas valstīs Kristīne Fišere atzīmē, ka šīs sērijas līdzekļi pasaulē tiek izmantoti dažādu sfēru netīrumu uzkopšanai, turklāt EPA (Environmental Protection Agency) apstiprinājusi to pielietojamību naftas noplūdes gadījumu sakopšanā.

Simple Green produkti veidoti uz ūdens bāzes, līdz ar to tie pilnībā izšķīst ūdenī un bioloģiski noārdās. «Līdzekļi nesatur hloru un CFC (oglekļa, hlora, ūdeņraža un fluora savienojumus), tāpēc tie nerada ietekmi uz ozona slāni un apkārtējo vidi vispār,» teic K. Fišere. Produkti nav toksiski un kancerogēni, kā arī nerada dermatītu un nedeg, tāpēc tos nereti izmanto kā sastāvdaļu ugunsnelaimju novēršanā.

Lietojot līdzekļus mājsaimniecībā, svarīgi zināt, ka tie nav korozīvi un abrazīvi, līdz ar to nesabojā tādus materiālus kā drēbe, āda, plastmasa, gumija, metāls, silikons, lakas, krāsas un mīkstā metāla apdares. «Tāpat liela šo līdzekļu priekšrocība ir pilnīgs nekaitīgums – tie nav bīstami bērniem un dzīvniekiem, kā arī neatstāj slidenus atlikumus uz virsmām. Farmaceitiski apstiprināts to nekaitīgums arī norīšanas gadījumā,» uzsver K. Fišere. Viņa neslēpj arī prieku par to, ka līdzekļus uzkopšanas darbiem izvēlas arī lieli industriāli uzņēmumi – tas liecina, ka vadība domā par darbinieku veselību un apkārtējo vidi. Pasaulē Simple Green izmanto tādi pazīstami zīmoli kā General Motors, Coca Cola, Disney World un daudzi citi.

Sastāvā probiotiskās baktērijas

Beļģijas uzņēmums Chrisal NV specializējas ekoloģisko tīrīšanas līdzekļu ražošanā no 1994. gada, tie, līdzīgi kā Simple Green, piemēroti uzkopšanas veikšanai dažādām industriālām sfērām, tostarp mājsaimniecībai.

«Chrisal NV produkti īpaši ar to, ka tie nesatur agresīvos ķīmiskos komponentus, kas ar laiku sagrauj tīrāmo virsmu un piesārņo apkārtējo vidi. Ražotājs Chrisal NV strādā sadarbībā ar Ģentes universitātes zinātniekiem, un augstākais šīs sadarbības rezultāts ir jaunāko mikrobioloģisko tīrīšanas līdzekļu sērijas izstrāde, kuros izdevies apvienot tīrīšanas komponentus ar dzīvajām baktērijām. Šis ir augstākais tehnoloģijas sasniegums tīrīšanas produktu ražošanā, kas nodrošina jaunus pavērsienus virsmu tīrības uzturēšanā,» stāsta SIA UMSC vadītāja Kristīne Fišere. Piedzīvojot vēl nebijušu tehnoloģiju sasniegumu, var teikt, ka nu ir pieejama līdzekļu sērija, kurai nav analogu, – zinātnieki tos sauc par «aktīvajiem probiotiķiem».

«Šo līdzekļu darbības princips ir unikāls – tie atdala netīrumus no virsmas molekulārā līmenī. Tie izstumj netīrumus no virsmas, ķīmiski nereaģējot ne ar virsmu, ne pašiem netīrumiem,» Chrisal NV līdzekļu darbības principu skaidro K. Fišere. Īpaši atzīstamas ir tīrīšanas līdzekļu augstās tīrīšanas īpašības – tie spēj attīrīt jebkurus netīrumus, kuriem nav izveidojusies ķīmiska reakcija ar tīrāmo virsmu, taču tajā pašā laikā tie neizraisa negatīvu ietekmi uz cilvēka veselību un neizjauc ekoloģisko līdzsvaru. «Līdzekļu darbības pamatā ir jaunākās izstrādes PIP (probiotics in progress) tīrošie probiotiķi. Tas nozīmē, ka tie satur enzīmus un dzīvās pozitīvās baktērijas, kuru izmantošana nodrošina ilglaicīgu aizsargefektu no vīrusiem, infekcijām un patogēnām jeb negatīvajām baktērijām,» teic SIA UMSC vadītāja. Viņa uzver, ka, lietojot probiotiskos līdzekļus, visu zināmo infekciju attīstīšanās samazinās līdz pat 95% un regulāra šo līdzekļu izmantošana mājsaimniecībā nodrošina tīru un veselīgu vidi.

Latvijā no Chrisal NV tīrīšanas līdzekļu sērijas ir pieejami kopskaitā 15 līdzekļu. Kā populārākos K. Fišere min līdzekli kaļķakmens un rūsas noņemšanai, līdzekli citiem sadzīves netīrumiem, piemēram, taukainām virsmām, aerosolu smaržu neitralizēšanai, kas vienlīdz labi izmantojams arī putekļu ērcīšu apkarošanai segās, paklājos, spilvenos, kā arī zobu birstīšu saru tīrītāju. «Ierasts, ka zobu birstes pēc lietošanas liekam ar galviņām uz augšu, bet pirms katras nākamās lietošanas reizes saslapinām ar ūdeni – tādā viedā mēs nodrošinām labvēlīgu vidi negatīvajām baktērijām. Turot zobu suku sarus iemērktus šajā līdzeklī, uz tiem vairojas labās baktērijas, kas vēlāk ļauj veiksmīgāk uzturēt arī mutes dobuma higiēnu,» neierastā līdzekļa priekšrocības atklāj K. Fišere. Vēl uzņēmums piedāvā arī ziepes, trauku mazgāšanas līdzekli un ekoloģisku roku dezinfekcijas līdzekli ar probiotiskajām baktērijām.

«Būtiska abu tīrīšanas līdzekļu sēriju nianse ir tā, ka pietiek ar vienu vai diviem līdzekļiem, lai pilnībā uzturētu mājās tīrību un labvēlīgu vidi,» atzīmē ražotāju pārstāve Latvijā, piebilstot, ka, lai arī līdzekļu izmaksas ir lielākas, nekā iegādājoties parastos veikalā pieejamos līdzekļus, tie ir ekonomiski, kas gala rezultātā ļauj pat ietaupīt.

Reklāmraksts sagatavots sadarbībā ar SIA UMSC

Svarīgākais