Jauns skaistumkopšanas un veselību uzlabojošs pakalpojums - zivju SPA

© Publicitātes foto

Zivju SPA laikā izmanto simtiem mazu zivtiņu Garra Rufa, kas pieder karpu dzimtai. Garra Rufa zivtiņu dzimtene ir Turcija, netālu no pilsētas Sivas (Kangal reģionā) tās mīt strautiņos un dīķos termālo avotu tuvumā, tāpēc labi jutās temperatūrā līdz pat + 40, dzīvo līdz pat 6 gadiem un nepārsniedz 7-8 centimetrus.

Unikāla šo zivju iezīme ir tā, ka tās rūpīgi attīra cilvēka ķermeni no mirušajiem ādas gabaliņiem un neaizskar veselo ādu tām nav zobu un ādas knibināšanu tās veic ar lūpiņām, tāpēc tiek izslēgti kodumi, mikrotraumas un citi ādas bojājumi, padarot ādu glītu un rūpīgu, un pēc vairākām procedūrām, tā kļūst mīksta.

SPA salona īpašniece Evita Nihnidoviča atklāj, ka šo ideju noskatījusies tepat kaimiņos Lietuvā. Zivtiņas iegādājas Eiropas fermās, kur kā jau veikalā tās ieliek maisos un ved uz mājām. Zivis procedūras laikā nenoņem pārāk daudz ādas salīdzinoši ar parasto pedikīru, mikromasāža labvēlīgi ietekmē nervu galus, ir labi pavadīta laika un gaismas terapija, negatīvo aspektu šim zivju SPA nav, jo tas ir tikpat dabīgi kā dzert piparmētru tēju. Pārsvarā uz procedūrām gan nākot sievietes, taču vīrieši arī apmeklē šo procedūru, kopš salona atvēršanas 22. novembrī salonu jau ir apmeklējuši vairāk nekā 250 klientu. Taču daudzi cilvēki nesteidz vēl izmantot jauno piedāvājumu, jo nav izvērtējuši negatīvos aspektus un nav pārliecināti, kā tas ietekmēs viņu veselību, īpašniece mierina, ka ar zivju SPA nevar saslimt ar ādas slimībām. Ūdens baseinos ir tīrs, tā apstrādei izmanto speciālas filtrēšanas sistēmas. Stundu ilga procedūra visam ķermenim maksā Ls 36, bet kāju pelde Ls 25. Uzņēmuma nosaukums saistīts ar mazo karpu dzimtas zivtiņu latīnisko nosaukumu Garra Rufa, jo Latvijā viņām oficiāla nosaukuma vēl nav, taču sarunvalodā mazās zivtiņas mēdz dēvēt par skrubinātājzivīm, angliski kiss kiss fish.

Svarīgākais