RECEPTE: Jaukas cūciņuzkodas Jaungada pusdienām

© www.lifehacks.lv

Astroloģiskais kalendārs vēsta, ka nākamais gads paies Cūkas zīmē. Ja šajā pirmssvētku laikā vēlies savu virtuvi piepildīt ar radošu gaisotni, vilinošām ēdiena smaržām un idejām, kas patiks katram viesim, tad ielūkojies te un pagatavo oriģinālas uzkodas, kas tavam svētku galdam kalpos gan kā nākamā gada simbols, gan kā veiksmes pievilinātājas.

Tev vajadzēs:

5 olas;

salātlapas (rotāšanai);

bieti; šampinjonus;

sīpolu; majonēzi;

melnos piparus;

sāli; eļļu.

*

Vispirms sagriez iepriekš novārītu bieti kubiciņos. Ieber tos bļodā un pārlej ar verdošu ūdeni. Kad tas izdarīts, iemērc šajā šķidrumā iepriekš novārītas olas un paturi vismaz 15 minūšu.

www.lifehacks.lv

***

Kamēr olas iegūst nepieciešamo rozā toni, sagriez sīpolu mazos gabaliņos un liec uz pannas apcepties eļļā.

Pēc tam kubiciņos sagriez šampinjonus un pievieno sīpolam. Cep dažas minūtes, līdz masa iegūst zeltaini brūnu krāsu. Tad pārliec sacepumu citā bļodā un nedaudz atdzesē.

www.lifehacks.lv

***

Kad olas izņemtas no biešu šķidruma, nosusini tās un nogriez no sānu daļas cepurīti. Izņem olas dzeltenumu, liec to bļodā pie šampinjoniem un sīpoliem.

***

Ar dakšiņu saspaidi olu dzeltenumus un iemaisi sīpolu un šampinjonu masā. Klāt pievieno ēdamkaroti majonēzes un visu sajauc. Pievieno sāli, zaļumus un garšvielas pēc gaumes. Pēc tam ņem katru olas pusīti un piepildi to ar iegūto masu.

www.lifehacks.lv

***

No pāri palikušajām olu cepurītēm izgriez aplīšus, kuros iespied mazus caurumiņus, izveidojot cūkas šņukuru. No pārējiem atgriezumiem izveido ausis un astītes.

www.lifehacks.lv

***

Pildīto olu virspusē veic mazus iegriezumus ar nazi, lai tur ievietotu cūkai paredzētās austiņas. Vispirms austiņas mazliet apsmērē ar majonēzi, lai labāk turētos. Iespied divus melnos piparus kā cūkas actiņas. Tāpat apsmērē cūkas šņukuru ar majonēzi, pieliec katrai cūciņai arī astīti.

www.lifehacks.lv

Lai labi garšo

Šo un daudzas citas praktiskas idejas Ziemassvētku laikam lasi portālā www.lifehacks.lv



Svarīgākais