RECEPTE: Dzel­te­no to­mā­tu zu­pa ar grau­du biez­pie­nu

© F64

Lai labi garšo!

SA­STĀV­DA­ĻAS:

6 vi­dē­ji lie­li dzel­te­nie to­mā­ti

150 ml olīv­eļ­ļas

ti­mi­āns

ķip­loks

jū­ras sāls

mal­ti mel­nie pi­pa­ri

lau­ru la­pa

grau­du biez­piens

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: uz pa­plā­tes uz­klāj per­ga­men­ta pa­pī­ru, kār­to lie­los ga­ba­los sa­griez­tus to­mā­tus, ķip­lo­kus, ti­mi­ānu, šķip­sni­ņu jū­ras sāls, svai­gi mal­tus mel­nos pi­pa­rus. Pār­lej ar olīv­eļ­ļu un cep ce­peš­krās­nī 100 grā­du tem­pe­ra­tū­rā 40 mi­nū­tes, lai no to­mā­tiem lē­nām iz­da­lās su­la. Pēc tam iz­kāš un iz­spiež vi­su ma­su caur sie­tu, ka­mēr vēl karsts. Pie­vie­no sā­li, pi­pa­rus pēc gar­šas. At­dze­sē. Pa­sniedz at­dze­sē­tu ar grau­du biez­pie­nu.