INTERESANTI: Kādi dzērieni "iet pie sirds" katrai horoskopa zīmei?

© Ģirts Ozoliņš/F64

Dzē­rie­nu HO­RO­SKO­PI

AUNS

Ie­dzer jaut­rī­bas pēc, jo rā­mi sē­dēt pie gal­da nav vi­ņa da­bā. Auns ir no tiem, kam pa­tīk pie­dzī­vo­ju­mi, iz­klai­des un di­na­mi­ka. Priekš­ro­ku dod Asi­ņai­na­jai Mē­ri­jai, dži­nam ar greip­frū­tu, vis­pār stip­ra­jam al­ko­ho­lam - šie pie­dzī­vo­ju­mu mek­lē­tā­ji no eks­pe­ri­men­tiem kok­tei­ļu jo­mā at­sa­kās. Ie­tei­cams šam­pa­nie­tis (di­vas trīs glā­zes) vai sauss bal­tvīns mē­ra ro­be­žās, bet sar­kan­vīns jā­at­stāj ci­tiem - mo­cīs gal­vas­sā­pes.

VĒR­SIS

Vēr­sim pa­tīk dzē­rie­nus bau­dīt ne­stei­dzī­gi, pa­tī­ka­mā at­mo­sfē­rā. Viņš ir gard­ēdis un la­bi jū­tas pie ba­gā­tī­gi klā­ta gal­da, va­dot lai­ku jau­kās sa­ru­nās. Jo vai­rāk tiek pa­tē­rēts al­ko­hols, jo Vēr­sis kļūst sa­bied­ris­kāks. Priekš­ro­ku viņš dod deg­vī­nam, ab­sin­tam, kon­ja­kam, de­ser­ta vī­niem, kok­tei­ļiem. Vēr­sis ne vien­mēr iz­ce­ļas ar iz­smal­ci­nā­tī­bu, bet viņš ir lie­lisks de­gus­ta­tors un spēj no­vēr­tēt la­bus vī­nus. Mē­re­nos dau­dzu­mos ie­tei­cams ver­muts un bren­dijs.

DVĪ­ŅI

Dau­dzus Dvī­ņus ie­dzer­ša­na kā tā­da ne­in­te­re­sē. Vi­ņi, lie­to­jot grā­dī­gos dzē­rie­nus, īpa­ši ne­mai­na sa­vu uz­ve­dī­bas sti­lu - pār­sva­rā tā­pat vien tēr­zē. Al­ko­hols vēl vai­rāk pa­pla­ši­na Dvī­ņu jau tā pla­šo ap­zi­ņu, un vi­ņi ie­nes kom­pā­ni­jā vieg­lu­mu. Lab­prāt dzer alu, bal­tvī­nu, cit­ro­nu li­ķie­ri. No­vēr­tēs vieg­lus sau­sos bal­tvī­nus, mus­ka­ta vī­nu - ne­lie­lās de­vās tie ir pat ie­tei­ca­mi. Ne­re­ti mēdz pa­sū­tīt to pa­šu, ko ci­ti, jo rei­zu­mis ie­dzer ti­kai kom­pā­ni­jas pēc. Mīl eks­pe­ri­men­tēt.

VĒ­ZIS

Vē­zim ne­va­ja­dzē­tu lie­tot al­ko­ho­lu. Tur­klāt Vē­zis pa­ras­ti pats arī zi­na, ka no tā ne­kā la­ba ne­būs. Kad vis­i sme­jas par kā­du anek­do­ti, Vē­zis, tie­ši pre­tē­ji, var ie­slīgt grūt­sir­dī­bā. To­mēr jā­sa­ka, ka Vē­zis cen­šas se­vi kon­tro­lēt un var kļūt arī par jes­tru va­ka­ra va­dī­tā­ju. Vē­zim tīk bur­bons, ver­muts, rums, li­ķie­ri, pa­tīk arī alus un karst­vīns, bet ne­var teikt, ka tie nāk par la­bu. Vē­lams ap­ro­be­žo­ties ar gra­ķī­ti bran­dvī­na vai glā­zi kva­li­ta­tī­va ver­mu­ta. De­rēs arī glā­ze ris­lin­ga, to­ka­jie­ša vai mus­kat­vī­na.

LAU­VA

Lau­va pa­ras­ti zi­na sa­vu mē­ru, jo ne­vēlas zau­dēt paš­kon­tro­li. Tas gan ne­no­zī­mē, ka šis zi­nā­mais mērs tiek ie­vē­rots. Lau­vu ne­re­ti var sa­stapt pie­ņem­ša­nās, bur­zi­ņos, rau­tos, vie­tās, kur ap­gro­zās daudz cil­vē­ku. Vi­ņam tīk kla­sis­kā skrū­ve, ķir­šu li­ķie­ris, bur­bons. Lai iz­vai­rī­tos no gal­vas­sā­pēm nā­ka­ma­jā rī­tā, ie­tei­cams iz­vē­lē­ties krāš­ņus un efek­tī­gus dzē­rie­nus, ku­rus daudz iz­dzert ne­var, pie­mē­ram, anī­sa šņa­bi, gra­pu, smal­kus vī­nus, kā arī cu­ku­ru sa­tu­ro­šus dzē­rie­nus.

JAU­NA­VA

Jau­na­va ie­mal­ko ie­tu­rē­ti, ar iz­jū­tu, tur­klāt dau­dzas Jau­na­vas ir strik­tas al­ko­ho­la pre­ti­nie­ces. Ta­ču, ja ie­pa­tī­kas kāds dzē­riens, tad vi­ņas ne ti­kai no­bau­dīs vis­as tā va­ri­āci­jas, bet arī iz­stu­dēs tap­ša­nas vēs­tu­ri un teh­no­lo­ģi­ju. Cie­na uz­lē­ju­mus, dār­gus vis­ki­jus un kon­ja­kus, īpa­šus la­bas kva­li­tā­tes un iz­smal­ci­nā­tus dzē­rie­nus, pie­mē­ram, mā­jas kal­va­do­su. Ie­tei­cams bau­dīt sau­so vī­nu - pie­sā­ti­nā­tu sar­ka­no vai vieg­lu bal­to. Ja ve­se­lī­ba ļauj, par ļau­nu ne­nāks ne­daudz kon­ja­ka.

SVA­RI

Sva­ri ir es­tē­ti. Vi­ņiem bū­tis­ka ir mē­ra un līdz­sva­ra iz­jū­ta, kaut arī vi­ņi ne vien­mēr to ie­vē­ro. Ne­re­ti vi­ņi ir kom­pā­ni­jas dvē­se­les, tā­pēc ir mī­ļi gai­dī­ti vie­sī­bās un ie­mal­ko kom­pā­ni­jas pēc. Ar ga­diem gau­me kļūst iz­smal­ci­nā­tā­ka un vi­ņi lab­prāt no­gar­šo arī ko jaun­u un ne­pa­ras­tu. To­mēr priekš­ro­ku dod bren­di­jam, šam­pa­nie­tim, kon­ja­kam, la­bam deg­vī­nam. Ie­tei­cams lie­tot plūm­ju vī­nu un jaun­os vī­nus.

SKOR­PI­ONS Skor­pi­onam pa­tīk no­bau­dīt da­žā­dus dzē­rie­nus, un, ja arī bal­lī­te si­tu­si augs­tu vil­ni, viņš vien­al­ga būs for­mā. Skor­pi­ons lie­lis­ki at­ce­ras vi­su, kas pa­sā­ku­mā no­ti­cis un ko kurš vi­ņam ir tei­cis. Skor­pi­oni lab­prāt no­bau­da sar­kan­vī­nu, sa­kē, šam­pa­nie­ti, kon­ja­ku, smal­kus li­ķie­rus. To­mēr ie­tei­cams ne­pār­spī­lēt ar dzē­rie­niem, lai ne­do­tu va­ļu pār­spī­lē­tām emo­ci­jām, un ap­ro­be­žo­ties ar glā­zi šam­pa­nie­ša vai la­ba mus­kat­vī­na.

STRĒL­NIEKS

Brī­vī­bu mī­lo­šais Strēl­nieks vi­su da­ra sa­va prie­ka pēc, arī ie­dzer. No­bau­da ti­kai to, kas at­bilst pa­ša gau­mei, tā­pēc uz­spiest ci­tu vie­dok­li ir ne­ie­spē­ja­mi. Pa­ras­ti Strēl­nieks ir kom­pā­ni­jas dvē­se­le un uz­ti­cams pa­va­do­nis, lai do­tos arī uz ne­zi­nā­mu bal­lī­ti. Stip­rie un pār­lie­ci­nā­tie Strēl­nie­ki dzer šņa­bi vai ko tik­pat stip­ru, mai­gie un ro­ta­ļī­gie dod priekš­ro­ku bru­tam, šam­pa­nie­tim. Ie­cie­nī­ti ir arī kok­tei­ļi, mar­tī­ni. Ie­tei­ca­mi - vi­su vei­du vīn­ogu vī­ni.

ME­ŽĀ­ZIS

Pēc sa­vas bū­tī­bas Me­žā­ži ir vien­pa­tņi, tā­pēc pa­sā­ku­mos vi­ņi būs klu­si un ie­tu­rē­ti, vē­ro­jot pa­sā­ku­mu no ma­las. Al­ko­hols Me­žā­zim var pa­lī­dzēt pie­slēg­ties bur­zi­ņam. Vie­na īpa­ši ie­mī­ļo­ta dzē­rie­na Me­žā­žiem nav, arī eks­pe­ri­men­tus vi­ņi ne­mīl, tā­pēc pa­ras­ti priekš­ro­ku dod kla­sis­ka­jām vēr­tī­bām - vī­nam, vis­ki­jam, dži­nam ar to­ni­ku, bet lie­lā­kos svēt­kos - šam­pa­nie­tim. Ie­tei­ca­mi ir sau­sie sar­kan­vī­ni (kā ape­ri­tīvs) un sau­sie bal­tvī­ni - pie de­ser­ta vai tā vie­tā.

ŪDENS­VĪRS

Ūdens­vī­ram ir daudz pa­zi­ņu, un viņš lab­prāt uz­tu­ras sa­bied­rī­bā, bet ta­jā pa­šā lai­kā mīl arī no­šķir­tī­bu. Viņš var būt re­dzams jaut­ru svi­nī­bu vi­dū do­mī­gi mal­ko­jam dzē­rie­nu, kla­bi­nām por­ta­tī­vo da­to­ru vai vien­kār­ši grem­dē­ja­mies pār­do­mās. Tā kā Ūdens­vīrs ir zi­nāt­kārs un ori­ģi­nāls, viņš pa­sū­tīs tā­dus dzē­rie­nus un kok­tei­ļus, par ku­ru ek­sis­ten­ci ap­kār­tē­jie pat ne­no­jauš. No deg­vī­na la­bāk at­teik­ties, bet ne­lie­lās de­vās ie­tei­cams ļo­ti labs vis­kijs, kon­jaks vai mus­kat­vīns.

ZI­VIS

Zi­vīm al­ko­ho­lis­ko dzē­rie­nu bau­dī­ša­nā jā­ie­vē­ro mē­re­nī­ba, tur­klāt jā­uz­ma­nās, lai tā ne­kļūst par bēg­ša­nu no re­ali­tā­tes vai vēl­mi grem­dē­ties sap­ņu pa­sau­lē. Daž­kārt var būt ten­den­ce no­gar­šot gan­drīz vi­su, sa­jau­cot ne­sa­de­rī­gas mar­kas. Zi­vīm vis­la­bāk var pie­dā­vāt bal­zamu, karst­vīnu, mo­hi­to. De­rēs arī glā­ze sau­sā vī­na, viegls kok­tei­lis uz sī­ru­pa vai aug­ļu su­las bā­zes, ti­kai tas māk­sli­nie­cis­ki jā­no­for­mē.

Svarīgākais