Vērts izmēģināt: Slaiduma draudzene kukurūza

© depositphotos.com

Vasaras izskaņa ir laiks, ko var izmantot to produktu iekļaušanai ēdienkartē, kuri citos gadalaikos nav pieejami. Lai gan ierasts, ka lielveikalos visu cauru gadu nopērkams it viss, un bieži vien tā arī ir, tomēr pieredze rāda, ka produktu kvalitāte atšķiras. Īsi sakot – tieši šobrīd jāizmanto īstais laiks, kad mieloties ar kukurūzu.

Kukurūza paātrina vielmaiņu, sekmē tauku dedzināšanu, tāpēc tievēšana, izmantojot kukurūzas vālītes, ir patīkama nodarbe - sātīga un garšīga. Šīs diētas piekritēji apgalvo - nedēļas laikā var tikt vaļā pat no četriem kilogramiem. Protams, ka arī šis graudzāļu dzimtas kultūraugs - kukurūza - ko sāka kultivēt Vidusamerikā, ir leģendām apvīts. Viena no tām ir saistīta ar Kristoforu Kolumbu - klīst leģenda, ka, slavenajam jūrasbraucējam nokļūstot tagadējās Kubas teritorijā, vietējie kā viesmīlības apliecinājumu esot viņam dāvājuši divas pašiem vērtīgas lietas - tabaku un kukurūzu, ko dēvējuši par dzīvības avotu, un ne tikai tāpēc, ka augļus izmantojuši uzturā, bet arī tāpēc, ka auga pārējās daļas, līdzīgi kā kaņepēm, izmantotas apģērbu un rotu gatavošanā, pat būvniecībā, no tām tapuši žogi un pat dzīvošanai paredzēti nami.

Kukurūza mēdz izaugt pat divarpus metru augstumā, tomēr šim varenajam augam nogatavojas vien dažas vālītes, un ir liela māksla tās novākt īstajā brīdī.

Kukurūza uzturvērtības ziņā ir ļoti noderīga - tā ir bagāta ar ogļhidrātiem, vitamīniem, mikro un makroelementiem, arī olbaltumvielu tajā ir gana. Tievētgribētājiem noderīga vēsts ir tā, ka kukurūzā ir specifiski fermenti, kas paātrina tauku šķelšanu, tāpēc, izvēloties iekļaut savā ēdienkartē šo zeltaino vālīti, būtiski ir darīt to tajā brīdī, kad kukurūza tik tikko kļūst gatava, vēl nav pāraugusi. Svarīgi arī tas, ka jebkādas termiskas apstrādes laikā liela daļa fermentu iet zudumā, tāpēc vislabāk uzturā iekļaut termiski neapstrādātu kukurūzu.

Lai no kukurūzas diētas gūtu vislielāko labumu,

ir svarīgi izvēlēties kvalitatīvu produktu - jaunas vālītes ir daudz noderīgākas nekā pāraugušas vai ilgstoši uzglabātas.

Diētas laikā noteikti jālieto daudz ūdens - pat līdz trim litriem dienā (tēja, kafija vai citi dzērieni neskaitās).

Lai pastiprinātu efektu, jālieto kukurūzas drīksnu tēja.

Diētas laikā atļauts uzturā lietot ne tikai svaigu kukurūzu, bet arī dārzeņus, augļus (bet aizliegts uzturā lietot banānus, vīnogas un melones) un zaļumus.

Galvenais princips - abās pirmajās dienas ēdienreizēs katrā apēst apmēram 400 gramus kukurūzas graudu.

Šādu diētu vēlams ieturēt trīs līdz piecas dienas, bet ne ilgāk par nedēļu.

Svarīgākais