Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

VĒRTS IZMĒĢINĀT: Ogu diētas - iespēja atvadīties no pāris kilogramiem

© depositphotos.com

Sievietes laimei patiesībā nevajag daudz, vien nomest kādus liekus kilogramus svara. Šis ir labākais laiks, lai šo sapni īstenotu, nenodarot kaiti savam organismam. Protams, ka vasarā augļu un dārzeņu ir pārpārēm, atliek tos vien vairāk iekļaut savā ēdienkartē, bet tieši šobrīd ir īstais ogu laiks un, iespējams, arī īstais laiks izmēģināt ogu diētu.

Lai ieraudzītu pozitīvas sekmes kādai no ogu diētām, ilgs laiks nav nepieciešams, turklāt visu vēl patīkamāku dara apziņa, ka, sakot sveikas liekajiem kilogramiem, vienlaikus arī organisms tiek lutināts ar tam tik noderīgo un nepieciešamo, ka bauda un gandarījums garantēts gan pašam diētas ievērotājam, gan viņa ķermenim.

Ogu diētai var izvēlēties zemenes, ķiršus, ērkšķogas, jāņogas, upenes vai jebkuras citas ogas.

Ogu diētām ir lērums pozitīva:

  • tās uzlabo garastāvokli un palīdz uzveikt depresiju;
  • paātrina lieko kilogramu zaudēšanu;
  • sievietēm paaugstinās libido, vīriešiem - potence;
  • palēnina organisma novecošanās procesus;
  • paātrina vielmaiņu;
  • uzlabojas ādas stāvoklis;
  • miegs kļūst kvalitatīvāks;
  • diēta ir ar zemu kaloriju saturu;
  • normalizē hormonālo disbalansu;
  • uzlabojas nervu sistēmas stāvoklis u.c.

Lai diētai būtu patiešām labi panākumi, katru dienu jāizdzer vismaz divi litri ūdens (tiek pieļauta arī zaļā tēja, ingvera tēja, citronūdens) un arī jānodarbojas ar fiziskām aktivitātēm.

Ogu diētai var izvēlēties zemenes, ķiršus, ērkšķogas, jāņogas, upenes vai jebkuras citas ogas.

Diētas princips ir vienkāršs - brokastīs savu izvēlēto ogu salāti, kam pievienots ābols vai banāns. Var nedaudz pievienot medu (bet ne cukuru) un arī mazkaloriju jogurtu. Pusdienās - izvēlēto ogu salāti, kam pievienots apelsīns un kivi, linsēklas un/vai čia sēklas. Vakariņās - ogas. Ja šāds variants šķiet ļoti drakonisks, pusdienās pēc ogu salātiem var ēst ūdenī vārītus rīsus vai griķus, vakarā maltītē iekļaut mazkaloriju biezpienu, bet no rīta - apēst papildus karotīti medus vai apēst iepriekšējā vakarā aplietas pilngraudu auzu pārslas. Ja izsalkums moka, tad otrajās brokastīs un pēcpusdienā, ap tējas laiku, var izdzert glāzi kefīra. Ja tiek dzerts daudz ūdens, izsalkumam nevajadzētu būt. Vēl var no ogām veidot dažādus smūtijus, kuriem pusdienas laikā var pievienot arī linsēklas un lobītas kaņepju sēklas, kā arī spirulīnu, kas it labi noder kā organisma attīrītājs. Diētu gan nav ieteicams ievērot ilgāk par vienu nedēļu.