Bez čaumalas vārīta ola: Soli pa solim

© F64

Pamēģini!

* Līdz pat vārīšanas brīdim olu tur ledusskapī.

* Katliņā ielej ūdeni vismaz 5 cm dziļumā, uzvāra.

* Samazina liesmu, lai ūdens tik tikko vārītos.

* Pievieno ūdenim tējkaroti citronu sulas vai galda etiķa.

* Ja vēlas, pieliek arī kādu garšaugu, piemēram, smaržīgo piparu graudiņu, nelielu lauru lapu vai estragona zariņu.

* Olas čaumalu pārsit, tās saturu satecina mazā kausiņā vai trauciņā.

* Uzmanīgi un ātri ielaiž olu katliņā.

* Vāra 3-4 minūtes.

* Izņem no ūdens ar putu karoti, nosusina.

* Liek uz šķīvīša, uzkaisa sāli un pasniedz.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais