RECEPTE: Ķirb­ju un sē­ņu zu­pa

© Antranias/pixabay.com

Lai labi garšo!

Sa­stāv­da­ļas: 200 g svai­gu sē­ņu vai 75 līdz 100 g vā­rī­tu sē­ņu, ēdam­ka­ro­te au­gu eļ­ļas, sī­pols, ga­ba­liņš se­le­ri­jas vai pē­ter­sī­ļu sak­nes, litrs ūdens, 200 g ķirb­ja, 1 līdz 2 kar­tu­pe­ļi, gur­ķis, to­māts vai 2 tēj­ka­ro­tes to­mā­tu bie­ze­ņa, za­ļu­mi, sāls.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: ma­zos ga­ba­li­ņos sa­griez­tās sē­nes, sī­po­lus un pē­ter­sī­ļu sak­nes sau­tē eļ­ļā. Ķir­bi un kar­tu­pe­ļus sa­griež stie­nī­šos, liek kar­stā bul­jo­nā vai ūde­nī un vā­ra, ka­mēr ir gan­drīz ga­ta­vi. Pēc tam pie­vie­no sau­tē­tas sē­nes un tie­vos sal­mi­ņos sa­griez­tus to­mā­tus un gur­ķus vai ābo­lu. Vi­sus pro­duk­tus vā­ra da­žas mi­nū­tes, ka­mēr tie kļūst mīk­sti. Ja to­mā­tu vie­tā tiek iz­man­to­ta to­mā­tu mēr­ce, to ne­pie­cie­šams sau­tēt ko­pā ar sē­nēm un sī­po­lu. Pirms pa­snieg­ša­nas zu­pai pie­vie­no za­ļu­mus. Ķir­bis āt­ri iz­vā­rās, tā­pēc zu­pu ne­va­jag tu­rēt sil­tā vie­tā vai sil­dīt.

Svarīgākais