RECEPTE: Ķirb­ju un sē­ņu zu­pa

© Antranias/pixabay.com

Lai labi garšo!

Sa­stāv­da­ļas: 200 g svai­gu sē­ņu vai 75 līdz 100 g vā­rī­tu sē­ņu, ēdam­ka­ro­te au­gu eļ­ļas, sī­pols, ga­ba­liņš se­le­ri­jas vai pē­ter­sī­ļu sak­nes, litrs ūdens, 200 g ķirb­ja, 1 līdz 2 kar­tu­pe­ļi, gur­ķis, to­māts vai 2 tēj­ka­ro­tes to­mā­tu bie­ze­ņa, za­ļu­mi, sāls.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: ma­zos ga­ba­li­ņos sa­griez­tās sē­nes, sī­po­lus un pē­ter­sī­ļu sak­nes sau­tē eļ­ļā. Ķir­bi un kar­tu­pe­ļus sa­griež stie­nī­šos, liek kar­stā bul­jo­nā vai ūde­nī un vā­ra, ka­mēr ir gan­drīz ga­ta­vi. Pēc tam pie­vie­no sau­tē­tas sē­nes un tie­vos sal­mi­ņos sa­griez­tus to­mā­tus un gur­ķus vai ābo­lu. Vi­sus pro­duk­tus vā­ra da­žas mi­nū­tes, ka­mēr tie kļūst mīk­sti. Ja to­mā­tu vie­tā tiek iz­man­to­ta to­mā­tu mēr­ce, to ne­pie­cie­šams sau­tēt ko­pā ar sē­nēm un sī­po­lu. Pirms pa­snieg­ša­nas zu­pai pie­vie­no za­ļu­mus. Ķir­bis āt­ri iz­vā­rās, tā­pēc zu­pu ne­va­jag tu­rēt sil­tā vie­tā vai sil­dīt.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais