Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS:
neapvītuši, nelieli, puslīdz vienādi gurķīši
ķiploki ar visiem lakstiem
dilles
upeņu, mārrutku vai ķiršu lapas
gāzēts minerālūdens
sāls
PAGATAVOŠANA:
- Gurķīšus rūpīgi nomazgā, nogriež tiem abus galiņus.
- Notīra ķiploku galviņas - daiviņas sagriež šķēlītēs, kātus sasmalcina. Sasmalcina dilles.
- Traukā, kur paredzēts gurķus sālīt, neskopojoties liek upeņu, mārrutku vai ķiršu lapas, pievieno ķiplokus, dilles un izkārto gurķus.
- Ja trauks ir gana liels un sālīšanai paredzēto gurķu daudz, izveido vēl vienu kārtu zaļumu, ķiploku un gurķu.
- Atsevišķā traukā samaisa minerālūdeni un sāli - vienam litram gāzēta minerālūdens pievieno 3-4 ēdamkarotes rupjā galda sāls. Ja grib, lai gurķīši būtu pikantāki, uz vienu litru minerālūdens var pievienot pāris pilienu Tabasco mērces.
- Minerālūdens un sāls maisījumu pārlej gurķiem, lai gurķi būtu pilnībā pārklāti.
PADOMS
- Ja gurķus gatavo vakarpusē, nākamās dienas pusdienlaikā gurķīši savus baudītājus priecēs ar lielisku garšu.
- Šādi gatavoti gurķi ilgai uzglabāšanai nav paredzēti, bet nekas jau nepaliek pāri!