VĒDERPRIEKI: Interesantas auk­stās zu­pas receptes

© F64

Kā ap­mie­ri­nāt iz­sal­ku­mu kar­stā lai­kā? Ar auk­sto zu­pu, jo tā ir gan pa­tī­ka­mi at­vē­si­nošs dzē­riens, gan gards un sā­tīgs pa­mat­ēdiens. Auk­stā zu­pa pa­kļau­jas pār­vēr­tī­bām un va­ri­āci­jām, tā­pēc ik­viens var ļau­ties im­pro­vi­zā­ci­jai un iz­do­māt pats sa­vu re­cep­ti.

Pi­par­mēt­ru auk­stā zu­pa (9347)

SA­STĀV­DA­ĻAS:

500 ml ke­fī­ra

300 ml bio lak­to bez pie­de­vām

200 g svai­gu gur­ķu

100 g pi­par­mēt­ru

100 g diļ­ļu

si­ne­pes

mār­rut­ki

sāls

pi­pa­ri

cu­kurs

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

gur­ķus sa­griež šķē­lēs, sa­ka­pā dil­les. Sa­blen­de­rē pi­par­mēt­ras. Sa­blen­de­rē­ta­jām pi­par­mēt­rām pie­vie­no ke­fī­ru un bio lak­to, pēc gar­šas - sā­li, pi­pa­rus, si­ne­pes, mār­rut­kus un cu­ku­ru. Vi­su sa­mai­sa un pa­sniedz, pa­pil­di­not ar sī­ki sa­ka­pā­tām dil­lēm un svai­gām pi­par­mēt­ru la­pi­ņām.

Auk­stā zu­pa no bio­pro­duk­tiem

SA­STĀV­DA­ĻAS:

1 l Ra­sas bi­fi­do­ke­fī­ra

220 ml bio lak­to bez pie­de­vām

300 g mā­jas sie­ra Ci­ba

150 g to­mā­tu

50 g die­dzē­tu re­dī­su sēk­lu

10 g sāls

15 g diļ­ļu

15 g lo­ci­ņu

15 g pē­ter­sī­ļu

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

to­mā­tus sa­griež ku­bi­ci­ņos, smal­ki sa­ka­pā dil­les, lo­ci­ņus un pē­ter­sī­ļus. Vis­as sa­stāv­da­ļas sa­mai­sa ko­pā un pa­sniedz, pie­vie­no­jot sie­ru un die­dzē­tas re­dī­su sēk­las.

Gas­pa­čo - spā­ņu auk­stā dār­ze­ņu zu­pa (9272)

SA­STĀV­DA­ĻAS:

4 krū­zes auk­stas to­mā­tu su­las

1 smal­ki sa­griezts sī­pols

2 krū­zes no­mi­zo­tu, smal­ki sa­griez­tu to­mā­tu (bez sēk­lām)

1 krū­ze smal­ki sa­griez­tu za­ļo pi­pa­ru

1 tēj­ka­ro­te me­dus

1 smal­ki rī­vē­ta ķip­lo­ka dai­vi­ņa

1 smal­ki sa­griezts gur­ķis

2 ēdam­ka­ro­tes spā­ņu vī­na eti­ķa

1 tēj­ka­ro­te sa­smal­ci­nā­ta es­tra­go­na

1 tēj­ka­ro­te sa­smal­ci­nā­ta ba­zi­li­ka

¼ tēj­ka­ro­te Ta­bas­co asās pi­pa­ru mēr­ces

2 ēdam­ka­ro­tes olīv­eļ­ļas

½ tēj­ka­ro­te ap­cep­tu, mal­tu ķi­me­ņu

¼ krū­zes pē­ter­sī­ļu

1 tēj­ka­ro­te smal­ki sa­ka­pā­tu pi­par­mēt­ru

sāls

pi­pa­ri

cit­ro­nu su­la

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

vis­as sa­stāv­da­ļas sa­mai­sa ko­pā un ap­tu­ve­ni četr­as stun­das tur le­dus­ska­pī. Pa­sniedz ie­spē­ja­mi auk­stu.

Auk­stā bie­šu zu­pa ke­fī­rā ar olu, za­ļu­miem un vis­tas ga­ļas bum­bi­ņām (9419)

SA­STĀV­DA­ĻAS:

bie­tes

svai­gi gur­ķi

olas

ke­fīrs

krē­jums

dil­les

lo­ci­ņi

si­ne­pes

pi­pa­ri

sāls

cu­kurs

eti­ķis

vā­rī­ta vis­tas fi­le­ja

plau­cē­ta mīk­la

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

bie­tes no­vā­ra, no­mi­zo, sa­rī­vē sal­mi­ņos un ie­ma­ri­nē. Olas no­vā­ra un sa­griež dai­vi­ņās. Ke­fī­ru sa­mai­sa ar garš­vie­lām, pie­vie­no bie­tes, smal­ki sa­griez­tus gur­ķus un za­ļu­mus. Pa­snie­dzot pie­vie­no skā­bu krē­ju­mu, olas un za­ļu­mus.

At­se­viš­ķi pa­sniedz vis­tas ga­ļas bum­bi­ņas, ku­ras ga­ta­vo no plau­cē­tas mīk­las un vā­rī­tas vis­tas ga­ļas.

Auk­stā ze­me­ņu zu­pa ar pi­par­mēt­ru pu­tu­krē­ju­mu un bez­ē ce­pu­miem (9393)

SA­STĀV­DA­ĻAS:

svai­gas ze­me­nes

cu­kurs

laims

sal­dais krē­jums

pū­der­cu­kurs

svai­gas pi­par­mēt­ras

bez­ē ce­pu­mi

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

ze­me­nes sa­kuļ blen­de­rī ko­pā ar cu­ku­ru un cu­ku­ra sī­ru­pu, sa­kul­to ma­su at­dze­sē le­dus­ska­pī. Sal­do krē­ju­mu sa­pu­to ar pū­der­cu­ku­ru, rī­vē­tu lai­ma mi­zi­ņu un lai­ma su­lu. Pi­par­mēt­ras smal­ki sa­smal­ci­na un sa­mai­sa ar pu­tu­krē­ju­mu.

Pa­snie­dzot šķī­vī lej ze­me­ņu zu­pu, ro­tā ar pi­par­mēt­ru, pu­tu­krē­ju­mu, bez­ē ce­pu­miem un svai­gām pi­par­mēt­ru la­pi­ņām.

Svarīgākais