VIEGLI PAGATAVOJAMA: Sie­ra kū­ka ar per­si­kiem

© F64

Lai labi garšo!

SA­STĀV­DA­ĻAS:

Pa­mat­nei: 100 g Sel­gas ce­pu­mu ar ti­ra­mi­su gar­šu

50 g smal­ci­nā­tu riek­stu

30 g svies­ta

2 ēd. k. su­las (jeb­ku­ras - pēc pa­ti­kas)

Pil­dī­ju­mam: 3 olas

100 g cu­ku­ra

400 g Phi­la­del­phi­a krēm­sie­ra

250 g biez­pie­na

1 pa­ci­ņa va­ni­ļas pu­di­ņa pul­ve­ra

1 ēd. k. man­nas

šķip­sni­ņa sāls

viens 800 g trauks cu­kur­sī­ru­pā kon­ser­vē­tu per­si­ku

pū­der­cu­kurs pār­kai­sī­ša­nai

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: ce­pu­mus sa­berž, sa­mī­ca ko­pā ar mīk­stu svies­tu, riek­stiem un su­lu. Ma­su ie­klāj ar fo­li­ju iz­klā­tā un ie­tau­ko­tā tor­tes veid­nē, cie­ši pie­spiež, no­lī­dzi­na. Olas sa­pu­to ar pus­i pa­re­dzē­tā cu­ku­ra dau­dzu­ma, pie­vie­no sā­li. Ja biez­piens grau­dains, to ie­priekš iz­berž caur sie­tu, sa­jauc ar krēm­sie­ru un at­li­ku­šo cu­ku­ru. Ie­mai­sa olas, va­ni­ļas pu­di­ņa pul­ve­ri un man­nu. Da­ļu ma­sas liek veid­nē virs ie­klā­tās pa­mat­nes. Vir­sū liek no sī­ru­pa iz­ņem­tas un no­su­si­nā­tas per­si­ku pus­ītes (der arī svai­gi per­si­ki). Vi­su pār­klāj ar pā­rē­jo krēm­sie­ra ma­su un no­lī­dzi­na.

Kū­ku liek ie­priekš sa­kar­sē­tā krās­nī un 160 grā­du tem­pe­ra­tū­rā cep ap­tu­ve­ni pus­ot­ras stun­das, līdz kū­kas virs­pu­se kļūst zel­tai­ni brū­na. At­dze­sē, iz­ņem no veid­nes, pār­kai­sa ar pū­der­cu­ku­ru un griež ga­ba­los.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais