ĻOTI GARDI: Pī­rā­dzi­ņi ar la­ša un spi­nā­tu pil­dī­ju­mu

© F64

Brīv­die­nu rī­tiem no­teik­ti pie­stāv lais­ka bez­rū­pī­ba, ne­stei­dzī­ga ko­pā bū­ša­na ar sa­vē­jiem, kas īpašs un ne­ik­die­nišķs, ko bau­dīt vē­lās bro­kas­tīs vai ag­rās pus­die­nās. Pa­vi­sam vien­kār­ši un ātr­i pa­ga­ta­vo­ja­mi pī­rā­dzi­ņi ar gar­dum­gar­du kū­pi­nā­ta la­ša, olas, lo­ci­ņu un spi­nā­tu pil­dī­ju­mu.

SA­STĀV­DA­ĻAS (1005):

  • no kū­pi­nā­ta la­ša asa­kas at­kau­lo­ta ga­ļa
  • di­vas cie­ti vā­rī­tas olas
  • kār­tai­nā rau­ga mīk­la
  • lo­ci­ņi
  • spi­nā­ti
  • sāls, pi­pa­ri
  • ola pī­rā­dzi­ņu pār­smē­rē­ša­nai

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

  1. Sa­ka­pā olas, sa­smal­ci­na lo­ci­ņus. At­kau­lo la­si (1014).
  2. Te­ko­šā ūde­nī no­ska­lo­tus spi­nā­tus ap­plau­cē ar kar­stu ūde­ni, no­te­ci­na un sa­ka­pā (1012).
  3. Trau­kā sa­jauc olas, la­si, lo­ci­ņus un spi­nā­tus, kār­tī­gi iz­mai­sa, pie­vie­no sā­li un pi­pa­rus (1019; 1024).
  4. Ne­daudz at­lai­du­šās kār­tai­nās rau­ga mīk­las plāk­snes uz mil­tiem ie­pū­de­rē­ta gal­da plā­ni iz­rul­lē (1035). Mīk­las plāk­sni pār­griež uz pus­ēm. Kat­ras mīk­las da­ļas vie­nā ma­lā liek pil­dī­ju­ma ma­su, to iz­lī­dzi­na (1038).
  5. Pī­rā­dzi­ņus, ga­lus aiz­lo­kot, sa­rul­lē (1041). Kār­to ar ce­pa­mo pa­pī­ru iz­klā­tā pan­nā (1049).
  6. Pār­smē­rē ar sa­kul­tu olu (1054).
  7. Sa­kar­sē­tā ce­peš­krās­nī 200 grā­dos cep ap­mē­ram 15 mi­nū­tes - ka­mēr pī­rā­dzi­ņi kļūst zel­tai­ni brū­ni un pu­fī­gi (1072).

Pa­doms

  • Pī­rā­dzi­ņu for­ma var būt da­žā­da: tra­di­ci­onā­lie rau­sī­ši, trīs­stūr­vei­da ka­ba­ti­ņas, ga­re­nas de­si­ņas (kā ša­jā rei­zē) - gar­ša no tā ne­cie­tīs.
  • Ik rei­zi ie­gūs ci­tus pī­rā­dzi­ņus, ja va­ri­ēs pil­dī­ju­mu:

la­sis + ola + spi­nā­ti;

la­sis + ola + lo­ci­ņi + biez­piens;

spi­nā­ti + brin­za + ķip­loks + mus­kat­rieksts;

spi­nā­ti + to­mā­ti + Moz­za­rel­la siers.

Ērts va­ri­ants pī­rā­gu cep­ša­nai ir vei­ka­lā no­pēr­ka­mās kār­tai­nās rau­ga mīk­las (Ri­mi, Teš­la), ta­ču mīk­lu var pa­ga­ta­vot arī pats. Va­ja­dzēs 200 g svies­ta vai mar­ga­rī­na, 250 ml pie­na, 1 ēd.k. cu­ku­ra, ½ tēj.k. sāls, pa­ci­ņu (7 g) sau­sā rau­ga, ap­tu­ve­ni 500 g mil­tu. Svies­tu iz­kau­sē, uz­sil­da pie­nu, to pie­vie­no svies­tam. Pie­vie­no sā­li, cu­ku­ru, sau­so rau­gu, ie­si­jā mil­tus un kār­tī­gi mī­ca, ka­mēr mīk­la kļūst pa­kļā­vī­ga un vairs ne­līp pie ro­kām.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.