Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Māja

MEKLĒ MĀJAS: Patversmes dzīvnieki ilgojas pēc īstām mājām

Nelielā auguma, gados jaunais bēšīgrudais suņvīrelis 19. marta pievakarē skraidelējis pa Murjāņu ielu Rīgā, brīžiem drosmīgi šķērsojot pat braucamo daļu. © Publicitātes foto

«Kucei gads, visu laiku rej – kaimiņi sūdzas; ja laižam iekšā – visu sagrauž, turam priekšnamā,» par savu suni žēlojas sieviete gados.

«Sunei gads un divi mēneši, visu laiku dauzās, visu grauž, rej, pagalmā visu izrok. Pret cilvēkiem nav agresīva, ja vien uz viņu nekliedz vai nevicinās ar slotu,» sūdzas cita cienījama vecuma kundze.

«Sunim vēl nav gads, ļoti aktīvs, lec virsū mazbērniem, kad ciemos atbrauc, un gāž gar zemi, vienu puiku jau divas reizes tā viegli sakodis,» gaužas kāds opis...

Visas sūdzības beidzas ar kategorisku prasību uzņemt dzīvnieku patversmē. Patversmes darbinieki jautā, vai suns tiek apmācīts, cik daudz saimnieks ar viņu staigā, kādas aktivitātes nodrošina, vai kodīgais suņu jauneklis ir kastrēts un vai brīžos, kad mazbērni ar dzīvnieku spēlējas, pieaugušie tam seko līdzi, vienlaikus arī bērnus mācot, kā pareizi ar suni apieties. Atbilde skan dusmīgi: «Ko jūs mani te mācāt, man vienmēr suņi bijuši, nu bet šitais... Ko man ar viņu darīt?!»

Tas, ka cilvēkam mūža garumā allaž bijuši suņi, diemžēl vēl nenozīmē, ka arī šobrīd viņš ir atbildīgs un domājošs saimnieks. Kāpēc cilvēkiem gados jāņem kucēni, kuru sparīgums spēj nokausēt pat jauniešus? Vecāka gadagājuma ļaudīm tas vairs nav pa spēkam. Tomēr daļa sirmgalvju spītīgi turas pie sava viedokļa: man visu mūžu suņi bijuši, kāpēc lai es vairs pēkšņi netiktu galā ar vēl vienu. Tāpēc, mīļās omes un opji, ka jūsu spēki vairs nav tādi kā senāk, to tik tikko pietiek jums pašiem, bet ko veltīt dzīvniekam vairs neatliek. Piedodiet par skarbo tiešumu, bet tāda nu ir realitāte. Ja tik ļoti gribas suni, ar kuru kopā vecumdienas vadīt - lūdzu, pilnas patversmes ar padzīvojušiem, lēnīgi prātīgiem, veseliem suņiem. Adoptējiet viņus, nevis nodrošiniet patversmēm regulāru dzīvnieku uzņemšanu, turklāt tādu dzīvnieku, kurus jau kopš kucēna gadiem cilvēks slānījis un rājis, radot sunī bailes un kropļojot viņa psihi.


MEKLĒ MĀJAS:

Nelielā auguma baltmelnais šunelis Rembo lūko pēc jaunas ģimenes. Suņpuika, kura vecums ap trim gadiem, ir sirsnīgs, komunikabls, jautrs un it nemaz neatbilst iepriekšējo īpašnieku dotā vārda raisītajām asociācijām par kareivīgu varoni. Nebūs piemērots sirmgalvjiem, bet aktīviem cilvēkiem. Dzīvošanai iekštelpās.

Saldus patversme: 29391282.

Lai arī vilkveidīgajam Rendo jau sirmums ūsās un pases ieraksts liecina, ka gadi desmit šai pasaulē nodzīvoti, dzīves sparu un čaklumu suņvīrs nav zaudējis. Rendo būs uzticams kompanjons un krietns sardziņš. Ideāli piemērots padzīvojušiem ļaudīm kādā lauku sētā.

Saldus patversme: 29391282.

Vidējā auguma ruducīte Ronda ir pajauna, draudzīga suņmeitene. Ja dzīvojat privātmājā vai lauku sētā un apsverat iespēju iegādāties uzticamu draugu, lūgtum, skatus vērst Rondas virzienā! Jauka, gudra, kārtīga rējējiņa, kas radusi dzīvot ārā. Vien ķēdes dzīvi Rondai nepiedāvāt!

Saldus patversme: 29391282.

Liela auguma brūnganais brašulis atrasts Saldū, Lielajā ielā. Saimniek, tavs skatā un raksturā skaistais suns ļoti, ļoti gaida tevi atbraucam viņam pakaļ! Lūdzu, meklē savu suni!

Saldus patversme: 29391282.

17. martā skaistā mince, kuras dzīslās varētu ritēt arī kāda lāse Siāmas šķirnes asiņu, ieklīdusi svešās mājās Saldū, Skrundas ielā. Skaistulīte ir mīlīga, draudzīga, sirsnīga. Ja īpašnieks savu kaķenīti vienaldzīgi pametīs patversmē, gan jau princese ātri radīs krietnus saimniekus.

Saldus patversme: 29391282.

Cēla, skaista pūkrause lūko pēc jaunas ģimenes. Kaķenīte ir ne tikai skatā skaista, bet arī raksturā gudra, pašapzinīga, mīļa. Piemērota ģimenei, kurai kaķis ir dievināšanas objekts, ne tikai kārtējais peļu ķērājs.

Saldus patversme: 29391282.

Nelielā auguma suņvīrelī Basī var saskatīt līdzību ar Velsas korgiju. Dzīvesprieks, mīļums, sirsnība un, protams, arī atbildība ienāks jūsmājās līdz ar Basi. Tikai dzīvošanai iekštelpās!

Ogres ķepas: 26342330.

17. martā palielā auguma pelēcīgais suņvīrs atrasts Olainē, Meža parkā. Suns ir labdabīgs un izrādījis draudzīgas jūtas bērniem. Iespējams, nācis no Pēterniekiem. Saimniek, brauc pakaļ savam lācītim! Ja rējējs netiks mājup vests, skatus viņa virzienā var raidīt ģimene ar bērniem: būs uzticams draugs un kompanjons jūsmājās.

Jelgavas patversme: 25466077.

21. martā Garkalnē, Vidzemes šosejas malā pie parka gulēja nelielā auguma tīģerkrāsas suņvīrelis, vecumā līdz diviem gadiem. Policijai radās aizdomas, ka suņuku būs auto notriecis, jo, lai kā līdzās esošie bērni guļošo rējējiņu, ar čipsiem barojot, vedinājuši celties, šunelis tikai ēdis un gulējis. Patversmē apskatot puikuci, traumas netika atrastas - viņš naski pārvietojas uz visām četrām ķepām. Saimniek, vai brauksi pakaļ savam sunim, tad sačipēsi un piereģistrēsi viņu un turpmāk rūpīgi pieskatīsi, lai viens pa pasauli neskraida, vai arī pametīsi patversmē?

Rīgas Labās mājas: 26617636.

Nelielā auguma, gados jaunais bēšīgrudais suņvīrelis 19. marta pievakarē skraidelējis pa Murjāņu ielu Rīgā, brīžiem drosmīgi šķērsojot pat braucamo daļu. Cilvēki, nespējot noskatīties, kā dzīvnieks sevi apdraud, nogādāja rējēju patversmē. Suns ir čipēts, bet nav identificējams, proti, čips nav reģistrēts. Saimniek, nāc sunim pakaļ un tad piereģistrē mikročipu - ja tu to būtu izdarījis, suņuks jau mājās dzīvotos.

Rīgas Labās mājas: 26617636.

14. martā par klaiņošanu Siguldā, Vidzemes šosejā, policija «arestēja» rudo pūkrausi - vidēja auguma sunīti. Sākotnēji smukulīte gan pret policistiem izturējās ar dusmām, arī patversmē vairākas dienas zobus vien rādīja, taču, stresu un bailes pārvarējusi, atklājas kā prātīga, vērīga sune. Siguldieši, vai tad tiešām neviens nav kaimiņu pagalmā manījis šādu skaistulīti, kuras tur vairs nav?

Rīgas Labās mājas: 26617636.