MEKLĒ MĀJAS: Mīluļi ilgojas pēc jauka saimnieka

Sneipa dzīslās rit arī Sibīrijas haskija asinis, lai gan skatā viņš vairāk līdzinās īstam meža pelēcītim – vilkam. © Publicitātes foto

Par Rīgas patversmē Labās mājas pajumti radušajiem suņiem un kaķiem interesējieties pa tālruni: 26617636 vai internetā: www.patversme.lv.

Vidēja auguma brūngans suņjauneklis Argo, vecumā ap diviem gadiem, patversmē nokļuva pēc kaimiņu ziņojuma - suns tiek sists, netiek vests ārā... Atklājās, ka dzīvnieks kādai ģimenei kļuvis lieks pēc mātes nāves, bet vīrs ar dēlu pievērsušies alkoholam. Līdz tam Argo ticis mīlēts un lolots, un tas arī jūtams - suns ir labdabīgs, sirsnīgs, gudrs, kārtīgs. Piemērots arī ģimenei ar bērniem; iepriekš mitis dzīvoklī, adoptējams mājās, kur viņš būs pilntiesīgs ģimenes loceklis ar dzīvošanu līdzās saimniekiem visos gadalaikos, visās diennakts stundās.

Sibīrijas haskija tipa suņvīrs ar debeszilām acīm - piecgadīgais Bozo ir skaists, labsirdīgs, aktīvs. Piemērots tikai aktīviem ļaudīm, kuri apzinās šīs šķirnes «spožumu un postu» - problēmas, kas var sekot, suni kārtīgi nenodarbinot un nepieskatot. Tikai dzīvošanai privātmājā ar slēgtu pagalmu vai voljēru un bez brīvi staigājošiem mazākiem mājdzīvniekiem, kas Bozo var kļūt par medījumu.

Sneipa dzīslās rit arī Sibīrijas haskija asinis, lai gan skatā viņš vairāk līdzinās īstam meža pelēcītim - vilkam. Piecgadīgais suņvīrs ir nosvērts, labdabīgs, reizumis pat bikls un gaida jaunas dzīves piedāvājumu no kādas aktīvas ģimenes, kas mīt privātmājā ar slēgtu pagalmu un ir gatava ar suni krietni darboties, piemēram, kopā sportojot.

Divi suņi nakts tumsiņā slepus piesieti pie patversmes vārtiem. Visticamāk, abi rējēji bijuši kāda sirmgalvja mīluļi, jo miesās dikti apaļīgi, labi kopti. Parasti šādus suņus slepus nepamet, acīmredzot saimnieks miris un no suņiem radi atbrīvojušies... Pelēcīte Elija ir jāredz dzīvē - gana brangs rumpītis uz īsām kājelēm, ietērpts pūkainā kažociņā - mīļš smiekliņš augumā tā zem vidējā. Savukārt brūnganais Hants jau ir teju vidēja auguma spēkmitriķis. Abu suņu vecums - ap gadiem 8-9, mīļi, komunikabli, sirsnīgi, prātīgi, kārtīgi. Lieliski būtu tusnīšus nešķirt. Varbūt kādās lauku mājās mīt ome vai opis, kurš labprāt sniegtu pajumti un atvērtu savu sirdi abiem.

Sunīte vairākus mēnešus bija piesieta tukšā mājā, vien kaimiņi aiznesa paēst. Neviens pat nepamanīja, ka siksnas vietā ap kaklu apliktā ķēde jau ieaugusi viņas miesā... Larī, kura visu mūžu tikai ķēdē dzīvojusi, patversmē sevi pozicionē kā prātīgu, vērīgu, nopietnu un uzticīgu suni: var gan krietni sargāt, gan ar spēļmantām spēlēties, gan labprāt aktīvās pastaigāties doties. Piemērota dzīvei privātmājā ar slēgtu pagalmu (vēlams vēl arī ar voljēru, lai, ierodoties viesiem, suni var izolēt), bez mazu bērnu klātbūtnes. Larī jaunajiem saimniekiem noteikti jābūt pieredzei suņu audzināšanā.

Smalkās miesasbūves melnītis, augumā līdz vidējam, bāreņos palicis, saimniecei smagi saslimstot. Iepriekš mīlēts un lutināts, patversmes ikdienā Mao maķenīt mulst: tā kā gribētos būt dzīvespriecīgam jestrulim, tā kā bailes māc. Ideāli piemērots kā draugs un kompanjons padzīvojušiem ļaudīm. Mao vecums: ap 6-7 gadiem.

Lielā auguma spēkmitriķis Roks raksturā ir gudrs, prātīgs, sirsnīgs, krietns. Bāreņos palicis pēc saimnieka nāves. Iepriekš mitis dzīvoklī, tāpēc piemērots dzīvei tikai ar iespēju nakšņot iekštelpās. Ideāls kādam spraunam sirmgalvim gan kopīgai mājas darbu darīšanai, gan kopīgām pastaigām, gan kopīgām vakarēšanām. Taču Roks var kļūt arī par ģimenes mīluli jaunākiem cilvēkiem. Izcils suns!

Divus gadus vecais Muris pirms pāris mēnešiem no Madonas puses nonāca Rīgas patversmē kopā ar diviem suņiem, jo viņa «saimnieki» bija pamanījušies pārdot māju ar visiem saviem zvēriņiem. Muris ar pēkšņajām pārmaiņām īsti apmierināts nav, tomēr jau saprotams, ka būs nosvērts, mīļš, laisks runcis, kurš labprātāk dzīvotu privātmājā ar iespēju arī saulītē pagozēties.

Nepilnu gadu vecā kaķmeitiņa izaugusi patversmē: lieliski jūtas kaķu pulciņā, tomēr līdz ar to nedaudz vairās no komunikācijas ar cilvēku, jo zina, ka ēst tāpat atnesīs, arī aprūpēs un apčubinās, un ko tur daudz divkājim uzmanību pievērst. Kad bija iespēja ļaut Pūkausei dzīvot tikai viens pret vienu ar cilvēku, viņa novērtēja mīļošanos, gulēšanu azotē, kopīgu spēlēšanos. Piemērota pacietīgiem, iejūtīgiem ļaudīm, kas turpinās patversmē iesākto socializāciju. Pūkause būs no kaķenītēm - princesītēm, kurai mīlošais saimnieks tad nu varēs dancot apkārt.

Rudais skaistulis Ādams patversmē nonāca Ziemassvētku dienas rītā no ielas, kur it kā kopš vasaras uzradies un dzīvojis zem krūma. Pirmajā komunikācijā ar svešinieku var būt piesardzīgs, taču, sapratis, ka cilvēks vēlas samīļoties, atplauks maigumā. Rokās ņurcāms nebūs, taču pats labprāt nāks mīļoties. Ādama vecums: 2-3 gadi.



Svarīgākais