LŪPĀM: mājās gatavoti skrubji un maskas

© Publicitātes foto

Straujas temperatūras svārstības no plusiem uz mīnusiem un otrādi, kā arī vējš, lietus un sniegputeņa savstarpēja stafetes nodošana ne pārāk patīk lūpām. Un tās arī dažādos veidos mēģina pievērst uzmanību ar ādas lobīšanos, kļūstot īpaši sausas...

Maldās tie, kas lūpu kopšanu uzskata par izdomātu nepieciešamību, pieņemot, ka ar lūpu balzama vai lūpu krāsas regulāru izmantošanu jau ir darīts diezgan. Par lūpām jārūpējas gluži tāpat kā par ādu ap acīm, jo īpaši ziemas periodā, kad sals un vējš sausina ādu un izraisa grumbiņas. Ziema ir īstais laiks, kad lūpas palutināt ar mājās gatavotiem skrubjiem un maskām.

***

Maskas lūpu apjoma palielināšanai

Visvienkāršākā maska lūpu palielināšanai - uzklāt vazelīnu, pēc desmit minūtēm atlikušo noņemt ar papīra salveti.

Medus maska - skrubis, kam pievienota šķipsniņa malta kanēļa vai ingvera pulvera. Ar šo masu vajadzētu pamasēt lūpas no kaktiņiem uz centru.

Vēl viens efektīvs veids lūpu palielināšanai mājas apstākļos - medus, vazelīns un spirts vienādās devās. Masu uzklāj uz lūpām, notur ne ilgāk par 15 minūtēm. Kā arī iepriekšējās maskas, arī šī veicina asins pieplūdumu lūpām, bet jārēķinās, ka šīs maskas var izraisīt kņudēšanas sajūtu. Ja ir pārāk liels diskomforts, maska uzreiz jānomazgā.

Šīs maskas nevajag izmantot biežāk kā reizi nedēļā.

Mitrinošas un barojošas maskas

Biezpienu sajauc ar saldo krējumu (vienādās proporcijās), uzklāj uz lūpām, notur minūtes 15, šī maska ir īpaši piemērota sausām lūpām.

Ļoti barojošs sastāvs - banāna mīkstumu sajauc ar medu un pienu, uzklāj uz lūpām, notur stundas ceturksni.

Arī avokado lieliski mitrina un baro lūpas, šādu masku jātur līdz 20 minūtēm.

Mājas apstākļos lūpu mitrināšanai lieliski var izmantot eļļas - saulespuķu, olīvu, kukurūzas, mandeļu, persiku, avokado, aprikožu, vīnogu kauliņu... Protams, eļļām jābūt nerafinētām, pirmā spieduma. Īpaši ieteicams eļļu lietot apmēram pusstundu pirms iziešanas no mājas un pirms gulētiešanas.

Maskas pret lūpu ādas lobīšanos

Ūdens peldē izkausētam bišu vaskam (viena tējkarote) pievieno pa tējkarotei vazelīna un kakao sviesta, arī ēdamkaroti kumelīšu tējas. Gatavā maska jāuzglabā ledusskapī.

Ļoti dziedējoša un antiseptiska ir medus un alvejas sulas maska (vienādās proporcijās).

Tējkaroti želatīna pārlej ar uzvārītu, atdzesētu ūdeni. Pēc pusstundas uzbriedušo želatīnu izkausē ūdens peldē, pievieno ēdamkaroti kefīra un tējkaroti auzu miltu (samaltas auzu pārslas). Visu rūpīgi samaisa, uzklāj uz lūpām, ļauj pilnībā sacietēt, pēc tam uzmanīgi noņem masku - plēvi.

Maskas pret lūpu plaisāšanu

Uz vissmalkākās rīves sarīvēt burkānu, iegūto masu sajaukt ar olīvu eļļu, uz piecām, desmit minūtēm uzklāt uz lūpām.

Vēl viens tautas līdzeklis pret lūpu plaisāšanu ir smalki sarīvēts ābols (ne no skābajām šķirnēm), sajaukts ar sviestu, - šo barojošo masku ieteicams turēt apmēram 20 minūšu.

Maskas - skrubji

Elementārs un ļoti efektīvs skurbis - medus, sajaukts ar saldkrējuma sviestu, vai arī - maltas auzu pārslas ar medu. Masu uzklāj uz tīras zobu birstītes, masē lūpas vairākas minūtes. Pēc šā skrubja ļoti vēlams uzklāt higiēnisko lūpu krāsu.



Svarīgākais