NO RĪTA: Vin­gro­ju­mu kom­plek­ss sejai

© F64

Šo ma­zo vin­gro­ju­mu kom­plek­su ie­tei­cams pil­dīt no rī­ta ar tik­ko uz­klā­tu se­jas krē­mu, lai se­jas āda bū­tu sli­de­na vin­gro­ju­mu iz­pil­dī­ša­nas lai­kā. Tas at­mo­di­nās se­ju, no­ņems tūs­ku un to­ni­zēs se­jas mus­ku­ļus.

1, posms (kus­tī­bas no se­jas ovā­la apakš­as līdz acu zo­nai - pa­vi­sam 4 da­žā­das kus­tī­bas)

  1. Del­nas no­vie­to­jam uz se­jas ovā­la žok­ļa lī­ni­jas tā, lai tās at­ras­tos ko­pā uz zo­da lī­ni­jas. Ar vien­mē­rī­gu spie­die­nu vel­kam plauk­stas pa vir­zie­nā uz auss ļi­pi­ņu. To da­rot, pa­pil­dus veic koš­ļā­ša­nas kus­tī­bu lie­lā­kai mus­ku­ļu dar­bī­bai. Vin­gri­nā­jums jā­veic 3 rei­zes pēc kār­tas.
  1. Del­nas pa­mat­ni no­vie­to uz zo­da (no zo­da apakš­as līdz apakš­lū­pai) tā, lai del­nas ko­pā bū­tu pa vi­du zem apakš­lū­pas. Ar vien­mē­rī­gu spie­die­nu vel­kam plauk­stas vir­zie­nā uz auss ļi­pi­ņu. To da­rot, pa­pil­dus veic koš­ļā­ša­nas kus­tī­bu lie­lā­kai mus­ku­ļu dar­bī­bai. Vin­gri­nā­jums jā­veic 3 rei­zes pēc kār­tas.
  1. Del­nas pa­mat­ni no­vie­to­jam uz smai­da krun­ci­ņām lū­pu kak­ti­ņos. Ar vien­mē­rī­gu spie­die­nu vel­kam plauk­stas vir­zie­nā uz auss vi­du. To da­rot, pa­pil­dus veic koš­ļā­ša­nas kus­tī­bu lie­lā­kai mus­ku­ļu dar­bī­bai. Vin­gri­nā­jums jā­veic 3 rei­zes pēc kār­tas.
  1. Del­nas pa­mat­ni no­vie­to­jam de­gu­na sā­nos. Ar vien­mē­rī­gu spie­die­nu vel­kam plauk­stas vir­zie­nā uz auss aug­šē­jo da­ļu.To da­rot, pa­pil­dus veic koš­ļā­ša­nas kus­tī­bu lie­lā­kai mus­ku­ļu dar­bī­bai. Vin­gri­nā­jums jā­veic 3 rei­zes pēc kār­tas.
  1. posms (acu zo­na - pa­vi­sam 2 da­žā­das kus­tī­bas)
  1. Vienu pirk­stu no­vie­to uz uz­acs, ot­ru uz zem­acs lo­ka. Tur tos tik stip­ri, lai, mirk­šķi­not acis, tie ra­dī­tu pre­tes­tī­bu. Mirk­šķi­not acis, tie ne­drīkst vieg­li se­kot līdz­i kus­tī­bai. Vien­lai­kus ar vien­mē­rī­gu spie­die­nu vel­kam abus pirk­stus kat­rai acij uz sā­niem. To da­rot, mēs mirk­šķi­nām acis (mē­ģi­not ar aug­šē­jo acs plak­sti­ņu spiest uz le­ju), tā mums vei­do­jas kus­tī­bas pre­tes­tī­ba. Vin­gri­nā­jums jā­veic 3 rei­zes pēc kār­tas.
  1. No­vie­to­jam pirk­stus acu kak­ti­ņos un pie­spie­žam tos pie kau­la. Vien­lai­kus ar vien­mē­rī­gu spie­die­nu vel­kam tos uz sā­niem vir­zie­nā uz de­ni­ņiem līdz ma­tu aug­ša­nas lī­ni­jai. To da­rot, mēs mirk­šķi­nām (lē­nām un rit­mis­ki) acis (mē­ģi­not ar aug­šē­jo acs plak­sti­ņu spiest uz le­ju) un mums vei­do­jas kus­tī­bas pre­tes­tī­ba. Vin­gri­nā­jums jā­veic 3 rei­zes pēc kār­tas.
  1. posms (pie­res zo­na - pa­vi­sam 2 da­žā­das kus­tī­bas)
  1. Plauk­stu del­nas no­vie­to­jam pie­res cen­trā un pie­spie­žam blī­vi tās pie pie­res vi­sā to ga­ru­mā. Ar vien­mē­rī­gu spie­die­nu vel­kam del­nas uz sā­niem līdz ma­tu aug­ša­nas sā­nu lī­ni­jai. To da­rot, mēs pre­tē­jā vir­zie­nā rau­cam uz cen­tru uz­acis, lai vei­do­jas kus­tī­bas pre­tes­tī­ba. Vin­gri­nā­jums jā­veic 3 rei­zes pēc kār­tas.
  1. No­vie­to pirk­stus virs uz­acu lī­ni­jas un blī­vi pie­spiež. Ar vien­mē­rī­gu spie­die­nu stin­gri ved pirk­stus vir­zie­nā uz augš­u, iz­strā­dā­jot vi­su pie­ri līdz ma­tu aug­ša­nas lī­ni­jai, ta­jā pa­šā lai­kā ar acīm ska­tā­mies uz le­ju un ar uz­acīm cen­ša­mies veikt kus­tī­bu vir­zie­nā uz le­ju, pa­pil­dus arī mirk­šķi­not acis. Tas vei­dos pre­tes­tī­bu. Vin­gri­nā­jums jā­veic 3 rei­zes pēc kār­tas.