Parfimērijas firmai "Dzintars" aprit 165 gadi

© F64

Dzimšanas dienā pieņemts dāvināt dāvanas. Bet jubilāre – Latvijas lielākā parfimērijas un biokosmētikas ražotāja akciju sabiedrība Dzintars, kam šogad aprit 165 gadi – nolēmusi savā jubilejā pasniegt dāvanas Latvijas iedzīvotājiem un viesiem.

Dāvanu būs daudz, un tās būs dažādas, kaut kas no tā visa tiks paturēts noslēpumā līdz pēdējam brīdim, kaut kam jāsāk gatavoties laikus. Lai no pirmavota uzzinātu, ko jubilejā gatavo valsts senākais kosmētikas zīmols, devāmies apciemot uzņēmuma ilggadējo vadītāju Iļju Gerčikovu, kurš mūs nesagaidīja viens.

– Gerčikova kungs, pārsteigumi jau sākas – uz mūsu sarunu ieradušās arī Latvijā iemīļotās mākslinieces – Rīgas Krievu teātra aktrise, televīzijas seriāla UgunsGrēks zvaigzne Veronika Plotņikova un teātra un kino aktrise, teleseriāla Viņas melo labāk varone Karīna Tatarinova. Lūdzu, pastāstiet, kāpēc sagaidāt mūs šo divu skaisto dāmu sabiedrībā!

– Nav noslēpums, ka mūs darbs – smaržu un kosmētikas izstrāde – ir radošs process, māksla sniegt skaistumu un labu garastāvokli. Protams, arī jubilejas reizē neatkāpjamies no saviem principiem – pircējiem un mūsu produkcijas cienītājiem dāvinām patīkamas emocijas un mākslas svētkus. Mums palīdz skaistas un talantīgas sievietes – Veronika Plotņikova un Karīna Tatarinova –, kuras Rīgas un citu pilsētu iedzīvotājiem sagatavojušas īpašu koncertu programmu.

Sarunā iesaistās V. Plotņikova: «No pirmās minūtes ļoti interesanta man likās ideja, apvienot mūziku ar smaržu un kosmētikas radīšanas mākslu. Sniegt cilvēkiem prieku ir liela māksla. Domāju, ka uzņēmumam Dzintars tas izdodas visus ilgos darbības gadus. Nezinu nevienu citu Latvijas uzņēmumu, kura produkcija būtu vienlīdz mīlēta vairākās paaudzēs. Mūsu vecmāmiņas ar prieku lietoja krēmu Niveja un leģendārās smaržas Rīdziniece. Mūsu mammas stāvēja rindās un caur pazīšanos meklēja smaržas Burve. Šodien mums ir lieliska iespēja lietot Latvijā ražotus sejas krēmus un šampūnus, kas tapuši, izmantojot modernākās tehnoloģijas. Tas ir mans absolūti godīgs viedoklis, un patiesi neredzu iemesla pārmaksāt par ārzemju zīmoliem, jo mūsu Latvijas krēmi neatpaliek no ārzemju produktiem ne sastāva, ne kvalitātes, ne noformējuma, ne efektivitātes ziņā. Tātad mūsu radošā sadarbība ar zīmolu Dzintars, manuprāt, ir likumsakarīga un ļoti organiska. Patīkami dalīties labajā un sniegt pozitīvas emocijas. Mēģināsim kopīgi to īstenot mūsu svētku koncertos.»

– Runājot par koncertiem – varbūt nedaudz atklāsiet, kas gaida skatītājus?

Ar smaidu sarunu turpina K. Tatarinova: «Visus noslēpumus, protams, neatklāsim, lai emocijas ir dzīvas. Dzintars– zīmols ar gadsimtu vēsturi, ar bagātām tradīcijām, ar nostalģijas notīm un siltām bērnības atmiņām. Manuprāt, to var salīdzināt ar teātri, ar tā emocijām, dziļumu un tajā pašā laikā – kaut ko līdz galam nepateiktu. Šo sajūtu mēģinājām ietvert mūsu koncertu programmā. Mīļākās Raimonda Paula dziesmas un teātra improvizācijas, siltas skumjas par neatgriezeniski aizgājušo liriskās franču dziesmās, un tikšanās prieks ar nākotni spilgtās spāņu melodijās. Mums šķiet, ka tieši tik daudzkrāsainam, bagātam un dažādam jābūt koncertam par godu uzņēmuma jubilejai, kura produkciju mīlējušas veselas paaudzes un kuru šodien pērk gandrīz visās pasaules valstīs.»

– Gerčikova kungs, liekas, ka lieliskā koncertprogramma nav vienīgais zīmola Dzintars jubilejai sagatavotais pārsteigums?

– Jā, protams. Ir svarīgi iepriecināt mūsu pircējus ar jauniem produktiem. Jau ir ziņots par šajā jubilejas gadā izlaistām divām jaunām kosmētikas sērijām: SPA Premium ar produktiem mājas spa procedūrām un premium klases pretnovecošanās (antiage) kosmētika Opera. Tagad, burtiski mūsu svinību priekšvakarā, BBkrēmiem un produktiem ādai ap acīm pievienojas sērijas Operajaunums: antiage krēmi ar balinošu efektu. Ar šiem produktiem varam lepoties. Esam sasnieguši lielisku sinerģētisku efektu, apvienojot augsti efektīvus jaunākās paaudzes biometriskos peptīdus ar balinošo sastāvdaļu arbutīnu. Mūsu krēmi patiesi dod otro elpu vīstošai ādai – sejas āda kļūst tvirtāka un iegūst gaišāku toni, kompensējot vienu no pamanāmākajām novecošanās pazīmēm – bālumu un tendenci uz pigmentāciju.

– Vai gaidāmi arī jauni zīmola Dzintars aromāti?

– Protams. Smaržūdens līnija sievietēm Voile Léger ar trīs lieliskiem aromātiem izstrādāta speciāli šai vasarai. Guvuši iedvesmu pēc lielajiem smaržu sērijas Opera panākumiem, mūsu speciālisti centās izveidot jaunos aromātus tikpat gaišus, bagātus un spilgtu vasaras emociju pilnus. Jaunie parfimērijas sērijas Voile Léger aromāti pirmo reizi tiks prezentēti zīmola Dzintarsjubilejas svētku pasākumā 20. jūlijā Vērmanes dārzā Rīgā.

– Kāda ir pasākumu pilnā programma?

– Vienojoties ar pilsētu domēm, svētku pasākumi norisināsies Rīgā, Limbažos, Talsos un Cēsīs. Koncertu sniegs Veronika Plotņikova un Karīna Tatarinova. Klausītāji Rīgā dzirdēs jauna latviešu dziedātāja un komponista speciāli svētkiem veltīto pirmatskaņojumu – dziesmu ar mūsu uzņēmuma Dzintars himnas vārdiem, kurus sacerējusi mūsu pašu darbinieku grupa.

Svētkos Rīgā varēs redzēt unikālus uzņēmuma vēstures kadrus, izmēģināt sevi parfimēra lomā, piedaloties interaktīvos konkursos parfimērijas studijā, pirmajiem iepazīties ar jaunajiem produktiem. Svētku viesus gaidīs prezentācijas un mūsu produktu komercizstāde ar īpašām svētku cenām, un, protams, dāvanas. Galvenā no tām – ceļojums no firmas Laimtūre, ko pasniegsim tieši koncertā Rīgā fotogrāfiju konkursa Mans "Dzintars" uzvarētājam. Konkursu rīkojam sadarbībā ar firmu Laimtūre, ar to var iepazīties Facebook tīklā mūsu lapā www.facebook/dzintarscosmetics.com.

– Tātad atliek tikai apsveikt uzņēmumu Dzintars jubilejā un doties uz svētku pasākumiem!

– Paldies, ikviens būs laipni gaidīts.

Dzintara jubilejas svētku pasākumi notiks:

• Rīgā 20. jūlijā Vērmanes dārzā, sākums plkst. 16. Koncerts uz brīvdabas skatuves plkst. 19–21;

• Limbažos 2. augustā, sākums plkst. 11. Koncerts uz skatuves Limbažu parkā plkst. 16–18;

• Talsos 9. augustā, sākums plkst. 11. Koncerts Saules kalna estrādē plkst. 16–18;

• Cēsīs 16. augustā, sākums plkst. 16. Koncerts Cēsu parka estrādē plkst. 19–21.

Promo raksts tapis sadarbībā ar a/s Dzintars