Žurnāla "Māja" žurnāliste saņem Žurnālistikas cerību balvu

© F64

Latvijas Žurnālistu savienības (LŽS) šodien pasniedza balvas prasmīgākajiem jaunajiem žurnālistiem konkursā „Žurnālistikas cerība”, kurš norisinās jau kopš 1993.gada.

Apbalvoti jaunie žurnālistikas censoņi vecumā līdz trīsdesmit gadiem un konkursa laureātu vidū savulaik bijuši daudzi tagad redzamākie radio, televīzijas un preses žurnālisti Latvijā.

Šogad žurnālistikas balvu saņēma arī Ginta Auzniece no SIA Mediju nams žurnāla Māja. „Tas bija liels pārsteigums, ka mans darbs ir novērtēts. Pēc Rīgas Stradiņa Universitātes absolvēšanas, tagad turpinu apgūt rakstniecību Liepājas Universitātē, pilnveidojos un ceļu savu profesionālo varēšanu,” saka jaunā un talantīgā žurnāliste Ginta Auzniece pēc balvas saņemšanas.

Balvas saņēma arī Aļona Zandere (Diena), Ivo Butkevičs (BNS), Zelma Strupka un Ieva Čīka (LETA), Anastasija Osmolovska (Mix TV), Marija Burgarte (PBK TV), Līva Rauhvagere („Panorāma”, LTV 1), kā arī, nominācijā „Mentors 2013”, balvu saņēma operators Alfrēds Zarāns no Latvijas Radio, par aizrautīgu darbu ar jaunajiem žurnālistiem. Galveno balvu – apmaksātu Eiropas Savienības institūciju iepazīšanās braucienu uz Briseli – saņēma Marija Baurgarte no PBK TV.

Papildus apbalvojumus piešķīra Biznesa augstskola Turība, kuri paši kopš pagājušā gada piedāvā jaunu studiju programmu topošajiem žurnālistiem. Apbalvojumus saņēma Ivo Butkevičs un Anastasija Osmolovska – viņi ieguva iespēju bezmaksas noklausīties studiju kursu „Producēšana” pie pasniedzēja Jāņa Rušenieka.

Kandidāti Žurnālistikas cerības balvai var pieteikties paši un viņus var pieteikt arī kāds cits, tāpēc pasākumā no balvu saņēmējiem ne vienu reizi vien izskanēja patiess prieks un pārsteigums par negaidīto apbalvojumu.

Svarīgākais