Talsu slimnīcas būvniecību sāk ar koku stādīšanu

© Juris Ģigulis

Ventspils, Talsu, Rojas, Dundagas un Mērsraga novadu un Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas pārstāvji Talsos iestādīja 53 kokus, kas simboliski iezīmē jaunās slimnīcas būvniecību.

Ventspils un Talsu slimnīcu apvienībai šonedēļ aprit divi gadi. Viens no apvienības Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca mērķiem bija veltīt visus spēkus, lai Talsos ne tikai saglabātu slimnīcu kā tādu, bet arī uzceltu tai jaunu ēku. «Solījums tiek pildīts un koku stādīšanas talka simboliski iezīmē reālā darba procesa sākumu,» uzsver slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece.

Vietā, kur slimnīca taps, bez koku izciršanas iztikt nevar, tādēļ to vietā iestādīti jauni koki – vilkābeles, pīlādži un kastaņkoki. Rūpējoties par Talsu pilsētas zaļo rotu, koku stādīšanu ierosināja Ventspils pašvaldība, kuras deputāti savā pilsētā kokus stāda jau 20 gadus. «Lai nav tā, ka Talsos mēs kaut ko nopostam, tad nozāģēto koku vietā iestādījām 53 jaunus kokus. Taču mūsu galvenais kopīgais mērķis ir uzbūvēt jaunu un labu slimnīcu,» pēc talkas sacīja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Tikmēr Talsu novada domes priekšsēdētājs Miervaldis Krotovs spriež, ka novada dome varētu šo koku stādīšanas ideju pārņemt un turpināt to kā ikgadēju tradīciju.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais