Uz kalniem traumas guvuši trīs ziemas sporta cienītāji, četri cietuši uz slidenajām ielām

Ātrās palīdzības mediķi piektdien saņēmuši trīs izsaukumus uz slēpošanas kalniem, kur traumas bija guvuši ziemas sporta cienītāji, bet četri cilvēki nogādāti slimnīcā ar lūzumiem, pakrītot uz slidenajām ielām, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Lido kalnā virspusēju galvas traumu guvis 19 gadus vecs slēpotājs, kuram palīdzība sniegta uz vietas, bet Baiļu slēpošanas kompleksā 17 gadus vecam jaunietim ziemas priekus aptumšojis apakšdelma lūzums. Savukārt Riekstukalnā pleca traumu guvusi 52 gadus veca sieviete.

Vidzemes pusē uz slidenas ietves nokritis un kāju salauzis 60 gadus vecs vīrietis, bet Rīgas reģionā hospitalizēta 63 gadus veca sieviete ar pleca traumu un 83 gadus veca sieviete ar kājas traumu. Zemgales pusē 49 gadus veca sieviete paslīdējusi uz ielas un krītot salauzusi degunu.

Ar apsaldējumiem un ķermeņa atdzišanu mediķu palīdzība bijusi nepieciešama 11 cilvēkiem - Latgalē 46 gadus vecam vīrietim gulēšana sniegā alkohola reibumā beigusies ar plaukstu apsaldējumiem, Kurzemes pusē 48 gadus vecs vīrietis, guļot kāpņutelpā, apsaldējis pēdas, bet Vidzemē līdzīgos apstākļos roku un kāju apsaldējumus guvis 69 gadus vecs vīrietis. 72 gadus vecam sirmgalvim pēc ilgstošas uzturēšanās nekurinātās telpās konstatēta ķermeņa atdzišana, bet viņš no došanās uz slimnīcu atteicies.

Rīgas reģionā NMPD sniedzis palīdzību veseliem septiņiem sala upuriem - trīs cilvēkiem konstatēta hipotermija, bet četriem - roku un kāju apsaldējumi. Trīs no cietušajiem bijuši alkohola reibumā, pārsvarā viņi atradušies uz ielas vai nekurinātās iekštelpās.

Aizvadītajā diennaktī reģistrētas arī vairākas termiskas traumas. Vidzemē 85 gadus veca sieviete neskaidros apstākļos apdedzinājusi muguru pret radiatoru, savukārt 27 gadus veca sieviete, krītot pret krāsniņu apdedzinājusi roku. Cietis arī kāds 65 gadus vecs vīrietis, kurš darbā ar lodlampu apdedzinājis seju un roku.

Kurzemes pusē ar tvana gāzi saindējies 14 gadus vecs pusaudzis, kuram mājās pārāk agri bija aizvērts krāsns aizbīdnis.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais