Diskutēs par priekšlikumiem alkohola izplatības ierobežošanai

© Scanpix

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā otrdien diskutēs par Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) priekšlikumiem alkohola izplatības ierobežošanai.

Komisijas vadītājs Ainars Latkovskis ("Vienotība") pastāstīja, ka uz komisijas sēdi par alkoholisma ierobežošanas politiku Latvijā uzaicināti ārstu biedrības pārstāvji un citu iesaistīto institūciju pārstāvji.

Latvijas Ārstu biedrība ierosina paaugstināt vecuma barjeru jauniešiem, kas ļautu iegādāties alkoholu tikai no 20 gadu vecuma pašreizējo 18 vietā, lai samazinātu alkohola pieejamību bērniem un jauniešiem.

LĀB delegācija pagājušā gada nogalē tikās ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski un Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāri Ilzi Pētersoni-Godmani un apsprieda ar alkohola lietošanas ierobežošanu saistītus jautājumus, tostarp sniedzot precīzu informāciju par alkohola patēriņu skolēnu, bērnu un jauniešu, īpaši meiteņu, vidū, kā arī pieaugošo saindēšanās un nāves gadījumu skaitu ar alkohola surogātiem.

Biedrība kā nozīmīgus soļus likumu izmaiņās ieteica un saņēma Iekšlietu ministrijas vadības principiālu atbalstu paaugstināt vecuma barjeru jauniešiem, kas neļautu iegādāties alkoholu cilvēkiem, kuri ir jaunāki par 20 gadiem.

Ministrs ideju par vecuma paaugstināšanu alkohola iegādei atbalstot.

Svarīgākais