Pagājušajā diennaktī 10 cilvēki gūst traumas, krītot uz slidenajiem ceļiem

Pagājušajā diennaktī 10 cilvēki guvuši traumas, krītot uz slidenajiem ceļiem, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Viņa informēja, ka visvairāk traumu, krītot uz slideniem ceļiem, guvuši cilvēki Vidzemē, kur kopumā bijuši pieci šādi gadījumi. Rīgā četri gājēji guvuši traumas, bet Latgalē - viens.

Bukša sacīja, ka lielākoties, nokrītot uz ielas, traumas gūst gados vecākas sievietes un traumas šajos gadījumos ir gan smadzeņu satricinājums, gan roku, kāju lūzumi.

Bukša sacīja, ka pagājušajā diennaktī slimnīcā nogādāti vairāki cilvēki, kuriem konstatēta ķermeņa atdzišana. Latgalē kāds 61 gadu vecs vīrietis iekritis ūdenī, izglābts un ar ķermeņa atdzišanu nogādāts slimnīcā. Savukārt kāda 56 gadus veca sieviete alkohola reibumā gulējusi uz ielas, un viņai arī konstatēta ķermeņa atdzišana.

Savukārt Jūrmalā kāda 55 gadus veca sieviete, iespējams, iespējams slīcinājusies un arī viņai konstatē ķermeņa atdzišanu, un viņa nogādāta slimnīcā.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais