VM lūgs valdību piešķirt vairs tikai 445 tūkstošus latu ātrajai palīdzībai

Veselības ministrija (VM) otrdien lūgs valdību piešķirt vairs tikai papildu 445 tūkstošus latu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD), liecina sēdes darba kārtība.

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem VM lūgs atvēlēt 446 905 latus, lai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests nodrošinātu samaksu par transportlīdzekļu nomu un autovadītāju pakalpojumiem 2011.gada novembrī.

Iepriekšējā valdības sēdē VM lūdza atvēlēt 2,2 miljonus latu NMPD un Valsts asinsdonoru centram, taču, tā kā budžetā vairs tik daudz naudas nav, ministrijai bija jāpārvērtē vajadzības un jāiekļaujas pusmiljonā latu.

VM preses sekretārs Oskars Šneiders, izskaidrojot nepieciešamību piešķirt vairs tikai 445 tūkstošus latu, norādīja, ka līdzekļu pieprasījums atbilst reālajai situācijai par novembri.

"Decembra izdevumus ir iespējams daļēji segt ar līdzekļiem, kas ir piešķirti nākamajam gadam, tādēļ iedzīvotāji var būt droši, ka neatliekamā medicīniskā palīdzība tiks nodrošināta visos gadījumos, kad tas ir nepieciešams," uzsvēra Šneiders. "Sākotnējais līdzekļu pieprasījums bija plānots lielāks, taču ir jāvadās no reālā pieejamā līdzekļu apmēra."

Sākotnēji VM valdību lūdza piešķirt NMPD 1 843 346 latus, tostarp neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu transportlīdzekļu nomas un degvielas izdevumu segšanai 1 197 168 latus, bet spectērpu, ziemas riepu, medikamentu un medicīnas materiālu, defibrilatoru iegādei neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu darbības nodrošināšanai 2012.gadā – 646 178 latus.

Savukārt Valsts asinsdonoru centram izdevumu segšanai vienreizēju un neatliekamu pasākumu nodrošināšanai VM lūdza atvēlēt 372 869 latus, tostarp asins plazmas preparātu iepirkumam – 250 tūkstošus latu, asins sagatavošanas maisu iegādei – 47 325 latus, eritrocītu filtru iegādei – 9464 latus, asmenīšu iegādei asins komponentu sagatavošanai – 11 153 latus un reaģentu iegādei asins bakterioloģisko un vīrusu izmeklēšanai – 54 927 latus.

Svarīgākais