Ventspils slimnīcā modernizēs reanimācijas nodaļu

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī iecerēts modernizēt reanimācijas nodaļu, aģentūrai BNS pavēstīja slimnīcā.

Plānots, ka jau nākamā gada rudenī slimnīcas intensīvās terapijas nodaļa iegūs jaunas un mūsdienu prasībām atbilstošas telpas.

Patlaban noslēguma stadijā ir nodaļas rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrāde un jau nākamā gada sākumā plānots izsludināt iepirkumu konkursu rekonstrukcijas darbu veikšanai. Projekts paredz vērienīgu pārbūvi, uz Inženieru ielas pusi piebūvējot papildu telpas pirmā stāva apmērā.

"Mūsdienās reanimācijā ir iesaistīts daudz medicīnas tehnoloģiju un dažādas iekārtas, tādēļ ir nepieciešamas daudz plašākas telpas," paskaidroja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece.

Mainīsies arī koncepcija – ja pašlaik ir vairākas palātas, tad pēc rekonstrukcijas būs viena plaša intensīvās terapijas zāle ar sešām gultas vietām, kur visi pacienti ar mūsdienīgu monitorēšanas sistēmu tiks novēroti vienuviet. Atsevišķi būs arī reanimācijas zāle, kur pacientiem veiks reanimācijas pasākumus. Izplānots arī pārredzams māsu postenis un ārstu istaba.

Renovācijas ietvaros pie uzņemšanas nodaļas paredzēts izvietot arī pacientu novērošanas palātu ar trim gultas vietām.

Ieviešot projektu, ieguvēja būšot arī bērnu nodaļa, kas pašlaik ar pārējo slimnīcas daļu ir savienota caur reanimācijas nodaļu.

Lai mazo pacientu no bērnu nodaļas aizvestu, piemēram, uz datortomogrāfijas izmeklējumu, jāiet vai nu pa ārpusi, vai caur reanimācijas nodaļu. Projekta ietvaros izveidos koridoru, kas savienos bērnu nodaļu ar pārējo slimnīcu, tostarp uzņemšanas nodaļu un jauno korpusu.

Nodaļas rekonstrukcijas īstenošanu daļēji segs no Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma, jo iepriekšējos plānotos rekonstrukcijas darbus izdevies veikt par mazākām izmaksām, ieekonomējot līdzekļus, informēja slimnīca.